Diana Filimon: „Am prieteni din Belarus care au fost bătuți și arestați, alții care au fugit din țară, unii care stau în diaspora departe de familii…De ce e important să vorbim despre o țară ca Belarus?”

România nu este departe de Belarus, ca atitudine. Vă aduceți aminte de 10 august când copii, bătrâni, femei au fost gazați de jandarmi. Aceiași jandarmi sunt la datorie iar când un nou Dragnea va da ordinul acesta se vor dezlănțui din nou sălbatic asupra românilor nevinovați.

Diana Filimon: „Am prieteni din Belarus care au fost bătuți și arestați, alții care au fugit din țară, unii care stau în diaspora departe de familii, fără să știe dacă sunt bine și alții care sunt încarcerați și acum. De ce e important să vorbim despre o țară ca Belarus? Păi din Alba Iulia până în Minsk e cam aceeași distanță ca până în stațiunile de schi din Austria, luate cu asalt de români.

Nu sunt izolați, nu sunt extratereștri și noi am fost în locul lor acum nu foarte mult timp. Și pentru că suntem toți oameni, iar suferința lor nu ar trebui să ne lase indiferenți.

Pentru că puști de 16 ani sunt ridicați de pe stradă, bătuți bine, dar nu la față, să nu se vadă, apoi eliberați la schimb cu părinții lor. Și nu, nu e ok să ne vedem de ale noastre cât timp se întâmplă astea undeva în Europa. Nu atât de departe pe cât ne place să credem”.

Franak Viačorka: „Only in one photo all the situation in Belarus: Peaceful people trying to have the opportunity to choose the president and don’t live down of the dictatorship. Lukashenko orders to shoot and cruelly beat people”.

Diana Filimon: „Am prieteni din Belarus care au fost bătuți și arestați, alții care au fugit din țară, unii care stau în diaspora departe de familii...De ce e important să vorbim despre o țară ca Belarus?” 1