Câţi bani a câştigat Simona Halep pentru semifinala de la Praga! Pe cine înfruntă pentru un loc în finală

Simona Halep s-a calificat vineri în semifinalele turneului de la Praga, după ce a învins-o pe Magdalena Frech, scor 6-2, 6-0. Pandemia a scăzut masiv premiile câștigătoarelor.

Ar fi un trofeu care ar contribui enorm la moralul Simonei Halep, după cele şase luni de pauză provocate de pandemia de coronavirus. Pe de altă parte, contribuţia în contul bancar al româncei nu va fi la fel de însemnată, anunță .fanatik.ro.

Câţi bani a câştigat Simona Halep pentru semifinala de la Praga! Pe cine înfruntă pentru un loc în finală 1

Turneul de la Praga este unul de categorie International, printre cele mai slabe din circuitul WTA. În plus, sumele acordate jucătoarelor au scăzut mult pentru 2020, din cauza pandemiei de coronavirus.

Organizatorii nu au putut vinde bilete, astfel că au fost nevoiţi să acorde premii mult mai mici. 25.000 de dolari va încasa învingătoarea de la Praga. Pentru accederea în semifinale, Simona Halep ia 8.035 dolari. Învinsa din finală primeşte 14.000 dolari.

Simona Halep nu are prea mult timp să sărbătorească victoria cu Magdalena Frech. Sâmbătă va intra din nou pe teren, pentru calificarea în finală. Va juca împotriva învingătoarei dintre Irina Begu şi Sara Sorribes Tormo, partidă amânată din cauza ploii.

”Mă aștept la un meci foarte greu. O știu pe Irina foarte bine, este o jucătoare foarte solidă. M-aș bucura să câștige și ea și să fim amândouă în semifinale”, a declarat Simona Halep.