Breaking: Persoanele care vin în România din Spania vor fi plasate în carantină pentru 14 zile. INSP a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

INSP a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. E important de știu că persoanele care vin din Spania vor fi plasate în carantină pentru 14 zile, măsura urmând să intre în vigoare din această noapte, potrivit noii liste a statelor din zona galbenă, cu risc epidemiologic ridicat din cauza numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Spania a fost introdusă pe lista statelor plasate în zona galbenă, pentru care se aplică măsura carantinei timp de 14 zile, informează stiripesurse.ro.

Breaking: Persoanele care vin în România din Spania vor fi plasate în carantină pentru 14 zile. INSP a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat 1

Potrivit listei prezentate luni de INSP, Singapore şi Arabia Saudită au fost eliminate din listă.

Decizia intră în vigoare din data de 11 august, ora 0:00.

Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională din tările/zonele cu risc epidemiologic ridicat şi au drept de intrare pe teritoriul naţional, respectiv: cetăţeni români, cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene.