Update. Bărbatul infectat prins la picnic și-a luat cu el și soția, internată cu Covid-19. Ce pedepse au primit de la polițiști

Un bărbat inconștient din Giurgiu, infectat cu coronavirus, a fost prin de jandarmi la picnic în Sinaia. Și-a luat și soția cu el. Soția era internată în spital, infectată cu COVID.

Dosar penal și carantină obligatorie pe propria cheltuială: sunt măsurile luate de autorități în cazul bărbatului de 41 de ani din Giurgiu care, infectat cu coronavirus, a plecat la picnic cu familia deși ar fi trebuit să stea în izolare, informează stirileprotv.ro.
Update. Bărbatul infectat prins la picnic și-a luat cu el și soția, internată cu Covid-19. Ce pedepse au primit de la polițiști 1
(foto arhiva)

Bărbatul se află acum în centrul de carantină de la Bolintin, iar toți cei care au petrecut cu el la Sinaia, la iarbă verde, trebuie să stea izolați acasă timp de 14 zile.

De loc din județul Giurgiu, bărbatul fusese depistat pozitiv dar refuzase internarea cu promisiunea că va sta izolat acasă.
Dar n-a mai avut răbdare și duminică, în ultima zi de izolare, a decis să meargă la munte.

A trecut și pe la spitalul unde era internată soția lui, de asemenea infectată, și a luat-o și pe ea.

Dosar penal și plata carantinei
Împreună cu alți prieteni au poposit la cota 1000 din Sinaia. Dar ghinionul lor a fost că au făcut picnic într-o zonă interzisă și așa au ajuns să fie interogați de jandarmii care au descoperit imediat istoricul medical al celor doi soți.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal și a fost plasat imediat în carantină instituționalizată pe care va trebui să o plătească din propriul buzunar.

Soarta soției sale va fi decisă de Direcția de Sănătate Publică Giurgiu.

Oana Bogdan: „Gata și vacanța. Am decis să port masca peste tot, chiar și la birou. Pe drum, m-am oprit să-mi cumpăr spanac lichid. “Popeye is back” îi zice. Oana is back.

Update. Bărbatul infectat prins la picnic și-a luat cu el și soția, internată cu Covid-19. Ce pedepse au primit de la polițiști 2

Să încep lucrul cu dreptul. Greu te înțelegi cu oamenii prin mască. Cred că citeam mult pe buze înainte. Înainte, când nu purtam mască. Înainte de mască. Cu mască. O să prindem oare și perioada “După mască”? Sau “Fără mască”? “Se schimbă lumea.”, îmi spune mama la telefon.

“O să fie așa cum ți-ai imaginat-o tu, puiu’ mamii.” Nu mi-am imaginat-o cu mască, ci solidară, conectată cu Pământul, vibrând cu Universul. Poate că ăsta e prețul biletului de intrare în lumea aia: masca”.