Azi 1454. Nelu Tataru: Putem ajunge la mai mult de 2800 de cazuri pe zi, iar corpul medical va fi colmatat

România a înregistrat astăzi aproape 1,500 de cazuri de  infectare cu coronavirus iar ministrul Sănătății spune că se poate ajunge la 2,800 în septembrie.

“A doua jumatate a lunii august este cea care ne va da efectiv si evolutia… Trebuie sa vedem evolutia de atunci. Noi avem scenarii care pot fi aplicate in functie de evolutia de atunci. Nu putem sti care este evolutia de atunci.

Azi 1454. Nelu Tataru: Putem ajunge la mai mult de 2800 de cazuri pe zi, iar corpul medical va fi colmatat 1

O previzionam in contextul in care daca toata lumea ar respecta regulile, ar trebui sa avem o saptamana in care sa stabilizam. Prezenta mastilor si a dezinfectantului, chiar daca ar fi acea distantare de un metru, credeti ca copiii vor pastra acea distantare de un metru?

Noi trebuie sa adaptam suplimentand cu obligativitatea mastii si a dezinfectantului, precum si observarea inclusiv in pauzele dintre ore, precum si in curtea scolilor, acolo unde este aglomeratie”, a spus Nelu Tataru, intr-o discutie cu jurnalistii, potrivit ziare.com.

Deasemenea, ministrul a atras atentia asupra pericolului iminent ca spitalele sa nu mai poata gestiona epidemia de coronavirus, daca oamenii nu respecta regulile de impiedicare a raspandirii virusului.

“Previziuni pot fi multe, in contextul in care nimeni din tara asta nu respecta niste reguli si nu vom incetini acea transmitere comunitara, putem ajunge si la mai multe cazuri.

Eu sper ca toti am inteles ce inseamna acest moment, sper ca toti am inteles ca a fost si o perioada in care a fost ratacirea unora dintre noi, care am bagatelizat tot ce a insemnat aceasta pandemie. (…) a spus Nelu Tataru, intr-o discutie cu jurnalistii. nu se transeaza in spital.

Atata timp cat vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat, cat nu se respecta niste reguli, cat vom avea o transmitere accentuata in comunitate, noi ca si corp medical nu vom putea sa gestionam ce ne vine in unitatile spitalicesti. Avem si noi o limita. Cred ca masurile ar trebui sa fie respectate”, a adaugat ministrul.