Avocatul Poporului, altă intevenție aiuritoare. „Condiţionarea întoarcerii angajaților la muncă de prezentarea unui test Covid negativ este în afara legii”

Avocatul Poporului are iarăși o intervenție aiuritoare. Nu este de acord ca angajații care au fost în carantină sau infectați să prezinte un test negativ SARS-CoV-2 la întoarcerea la muncă. Din nou, drepturile celor posibil infectați sunt mai importante decât drepturile celor sănătoși.

Angajatorii care le cer angajaților astfel de teste pot fi sancționați, susține Avocatul Poporului, potrivit digi24.ro.

Avocatul Poporului, altă intevenție aiuritoare. „Condiţionarea întoarcerii angajaților la muncă de prezentarea unui test Covid negativ este în afara legii” 1

“Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Braşov, s-a sesizat din oficiu şi solicită Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale ca, prin Inspecţia Muncii, să intervină la nivel naţional, în vederea informării angajatorilor cu privire la faptul că o condiţionare a salariatului, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea şi prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2, este o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal, de natură să atragă sancţiunile legale în materie”, se arată într-un comunicat remis miercuri de Avocatul Poporului.

Condiţionarea salariatului de către angajator să prezinte un astfel de test este în afara cadrului legal atât în cazul angajaților care se întorc la muncă după perioada de carantină, cât al cel0r care au fost la un moment dat pozitivi, dar, după ce au parcurs procedurile şi traseul reglementat de lege, sunt considerați vindecați, în opinia Avocatului Poporului.