Ar trebui și în România? 10.800 de euro amendă pentru o femeie din Austria care nu a stat în izolare și a fost prinsă la cumpărături

O femeie din Austria în vârstă de 54 de ani a primit o amendă de 10.800 de euro din cauză că a încălcat condițiile de izolare după ce a fost confirmată cu Covid – 19.

Femeia a fost testată pozitiv și a fost notificată să se izoleze în locuința sa pe data de 21 Aprilie. Totuși, femeia, care locuiește în Schwaz, a mers la cumpărători două zile mai târziu, informează g4media.ro.

Ar trebui și în România? 10.800 de euro amendă pentru o femeie din Austria care nu a stat în izolare și a fost prinsă la cumpărături 1

Femeia susține că nu a putut comanda mâncare de pe internet deoarece prețul pentru comanda minimă era prea mare în condițiile în care pensia ei este de doar 2100 de euro. Polițiștii nu au găsit-o acasă, ci la supermarket, prin urmare i-au trimis un avertisment.

A doua zi, femeia a ieșit afară pentru a arunca gunoiul și pentru a petrece câteva minute în parc. Din nou, poliția nu a găsit-o acasă și i-a transmis un nou avertisment.

Puțin mai târziu, în aceeși zi, femeia s-a rănit la mână, dar în loc să cheme o ambulanță, a chemat un taxi și a mers la spital. Din nou, a încălcat regulile izolării și a fost reținută de poliție. Procurorul a reținut că femeia a pus în pericol sănătatea altor cetățeni în repetate rânduri, astfel că potrivit Codului Penal a fost amendată cu 10.800 de euro.