(Video) „Am reusit sa demonstram ca nu a avut COVID”. O familie din România nu și-a ingropat tatăl timp de o luna

O familie din judetul Prahova s-a lșuptat aproape o lună de zile cu autoritățile pentru a demonstra că tatăl decedat nu a murit din cauza COVID, așa cum au zis medicii.

Barbatul, in varsta de 71 de ani, din localitatea Varbilau, judetul Prahova, a decedat in data de 14 iulie la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Ploiesti.

(Video) „Am reusit sa demonstram ca nu a avut COVID”. O familie din România nu și-a ingropat tatăl timp de o luna 1

La scurt timp, familia a aflat ca ruda lor a fost declarata decedata de COVID-19, potrivit observatorulph.ro, preluat de ziare.com.

Barbatul suferea de mai mult timp de insuficienta renala si de mai multe complicatii. De altfel, saptamanal facea dializa, motiv pentru care era testat pentru COVID-19 inaintea fiecarei proceduri.

Pe langa vestea cumplita legata de decesul rudei lor, cei din familie au trait apoi un adevarat cosmar, dupa ce a aflat ca pentru ridicarea corpului neinsufletit trebuie sa semneze un formular in care se mentiona ca tatal lor era suspect de coronavirus.

Familia a inceput demersurile pentru a dovedi ca ruda lor nu suferea de coronavirus.

Dupa mai bine de trei saptamani, in baza buletinului de analize efectuat de Institutul National “Cantacuzino”, familia a probat, nu inainte de a bate la usa mai multor institutii ale statului, ca decesul barbatului nu a avut nicio legatura cu COVID-19.

“Noi nu am vrut sa semnam formularul acela. Ni s-a spus sa mergem la Schuller ca aici se decide daca ni-l da sau nu. De la Schuller (n.r. Morga) am fost trimisi la DSP ca trebuie sa facem toate demersurile pentru prelevarea probei COVID. Asa am facut. Am ajuns la DSP. DSP-ul a spus ca nu depinde de ei, sa merg inapoi la Spitalul Judetean”, sustine Livia Stancu, nora barbatului decedat.

Aceasta mai sustine ca, dupa doua saptamani, dupa ce s-a plimbat din institutie in institutie, a reusit sa fac cererea pentru prelevarea probei. “A doua zi cand am fost sa vad daca a fost trimisa la DSP cererea… Mi s-a spus insa ca trebuie sa semnez formularul de COVID, iar de acolo i-am spus domnului manager ca daca dumnealui nu ma ajuta pentru prelevarea probei eu imi iau mortul acasa, fara COVID, fara nimic… << Mi-l dati sa-l inmormantez! >> . A vazut toate treburile astea, a sunat la DSP, m-am dus si acolo, am facut inca o cerere”, adauga femeia.

Dupa aproape o luna de la decesul barbatului, vineri, 7 august, corpul neinsufletit al barbatului decedat a fost ridicat de la Serviciul de Medicina Legala Ploiesti. Sambata, 8 august, va avea loc inmormantarea acestuia.

“(…)Tot satul ne ocolea ca avem COVID, coronavirusul pe care i l-a pus lui tata de la Spitalul Judetean. Vrem sa stie tot satul, toate institutiile statului, ca tata nu a avut COVID. Vrem sa se afle adevarul!”, sustine Livia Stancu, nora barbatului decedat.

Povestea insa nu se va incheia aici. Familia, incearca acum sa-si faca dreptate in instanta.