Adrian: „Centru de testare Covid 19, la Hauptbahnhof (Gara Centrală) Berlin. Timp total: 3 minute, timp de așteptare: 1 minut. Mă pregătisem sufletește pentru chestii mult mai dure”

Lucrurile sunt mult mai relaxate în Germania. Mergi în locuri speciale amenajate și îți faci testul COVID. Rezultatul îl primești pe un site.

Adrian Soaita: „Centru de testare Covid 19, la Hauptbahnhof (Gara Centrală) Berlin.

Adrian: „Centru de testare Covid 19, la Hauptbahnhof (Gara Centrală) Berlin. Timp total: 3 minute, timp de așteptare: 1 minut. Mă pregătisem sufletește pentru chestii mult mai dure” 1

Testare gratuită, voluntari (studenți la medicină) și armată. Timp total: 3 minute, timp de așteptare: 1 minut.
Primești un cod de bare unic, accesezi un site web și așa afli rezultatul (după 24-48 de ore). Până ai rezultatul negativ te autoizolezi pe măsura posibilităților, adică nu mergi teleleu prin oraș.

Asta este tot ce trebuie să faci dacă vii dintr-o zonă de risc. Mă pregătisem sufletește pentru chestii mult mai dure”.

Angela Merkel, citată de Bursa: “Suntem în mijlocul pandemiei. Virusul este aici, chiar dacă invizibil. Nu există încă un vaccin şi nici tratament. De aceea, vedem că deplasările în creştere şi mai multe contacte între oameni duc la un număr tot mai mare de cazuri.

În Germania, numărul cazurilor s-a dublat în ultimele trei săptămâni. Este o creştere care nu ar trebui să mai continue şi pe care trebuie să o oprim”.