„A murit ca un câine”. Sora unei femei care a murit suspectă de COVID-19, către medici: „Pentru cei 500 de euro in plus ce va intra în buzunar luna de luna ați uitat sa mai fiti oameni?”

Surprinde neplăcut faptul că tot mai mulți bolnavi sunt lăsați să moară pentru că nu au testul făcut. Medicii nu le acordă un minim de ajutor până nu vine testul. Poate ar trebui schimbată procedura și toate spitalele să devină COVID și să-și organizeze fluxuri separate pentru bolnavi COVID și non Covid.

Sora unei femei din Buzău care a murit din cauza unei boli de care suferea, însă a fost suspectă de infecție cu COVID-19, rupe tăcerea și îi acuză pe medici că au lăsat-o pe sora ei să agonizeze și să moară, anunță Antena 3. 

„A murit ca un câine”. Sora unei femei care a murit suspectă de COVID-19, către medici: „Pentru cei 500 de euro in plus ce va intra în buzunar luna de luna ați uitat sa mai fiti oameni?” 1

“Ea a fost sora mea. Luminita mea. A murit pe 23 iulie la spitalul județean din Buzău. A murit singura ca un caine, deși putea sa mai trăiască. O zi, o săptămână, o lună. A fost dusă la spital cu o salvare și tinuta ore bune la izolare deoarece avea febra si a fost suspectată imediat de covid 19.

„A murit ca un câine”. Sora unei femei care a murit suspectă de COVID-19, către medici: „Pentru cei 500 de euro in plus ce va intra în buzunar luna de luna ați uitat sa mai fiti oameni?” 2

Am insistat noi familia sa se ocupe cineva de boala de care suferea iar răspunsul lor a fost: este o asistentă cu ea si asteptam medicul. A fost lăsată multe ore sa agonizeze pana ce s-a îndurat un medic sa o duca la terapie intensivă de unde dupa putin timp a si murit. A doua zi noi familia am mers la spital. Ni s-a pus în fața un formular prin care trebuia sa semănăm ca luam la cunoștință că este suspecta de covid 19. De la morga spitalului ni s-a comunicat ca nu o putem lua pana nu vine rezultatul testului.

Tot în aceeași zi primim un telefon cu număr privat de la un funcționar al spitalului care ne spune sa mergem la morga ca ar mai exista o varianta, aceea de a lua cadavrul in sac si cu sicriul sigilat. Binenteles ca noi nu am fost de acord si le am spus că așteptăm rezultatul testului, rezultat care a venit abia duminica NEGATIV.

Acum va intreb eu pe voi, cei care mi-ati lasat sora sa moara: Cum mai puteti dormi linistiti stiind ca ati lăsat-o singura sa agonizeze? Nu i-ati aprins o lumânare, nu a-ti facut nimic sa-i prelungiti cumva zilele.

Jurământul l-ati uitat? Pentru cei 500 de euro in plus ce va intra în buzunar luna de luna ați uitat sa mai fiti oameni?
Opriți această mizerie. Lăsați-ne sa ne tratăm bolnavi in spitale. Nu ne mai condamnați la moarte! Lăsați oamenii sa-si îngroape morții creștinește. Iar voi, voi toti cei care ati distrus o lume, de atât sa aveti parte: de ceea ce am eu acum in suflet!”, a scris Florentina Zaharia într-o postare pe Facebook.