Ministrul de Finanțe: Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creştere pe care a avut-o vreodată. PSD nu a dat niciodată această sumă

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat joi, că Guvernul va mări pensiile cu o sumă cu care PSD nu a făcut-o niciodată. Însă există și șanse ca mărirea de% să intre în vigoare. Trebuie ca PSD să dea Guvernul jos și un alt guvern să nu depună jurământul până la 31 august.

Gabriel Biriș: „Inteleg ca pe 17 august vom avea motiune depusa de Ciolacu & co.
Posibil sa treaca, asa cum a trecut si cea din februarie.

Greu de crezut ca vom avea un alt guvern investit pana la 31 august (astazi suntem in 13 august).
Dupa motiune, guvernul nu va putea emite OUG.
La 1 septembrie, cresterea cu 40% a pensiilor devine un fapt.

Odata crescute, pensiile nu vor putea fi scazute.
Imediat dupa crestere, va urma retrogradarea in junk.

Costurile cu dobanzile vor exploda iar sume noi vor putea fi cu greu atrase. Avem un bufer, care va fi spulberat in 2-3 luni, dupa care va fi haos la trezorerie, un sfert din toate cheltuielile de azi (inclusiv pensiile) sunt acoperite excluziv din imprumuturi.

Odata cu statul roman, toate companiile romanesti vor fi retrogradate in junk, ceea ce va bloca orice finantare noua de pe pietele externe.

De ce scriu asta asa acum?

Ca sa nu zica nimeni ca nu s-a stiut de acest imens pericol in care clasa politica a pus Romania acum, in plina criza sanitara, dupa ani de zile in care veniturile au fost spulberate cu tot felul de scutiri, cheltuielile au explodat si investitiile au scazut…”

Principalele declaraţii ale ministrului de Finanțe, potrivit adevarul.ro:

Ministrul de Finanțe: Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creştere pe care a avut-o vreodată. PSD nu a dat niciodată această sumă 1
V-am promis că voi prezenta toate datele onest şi transparent, nu ca predecesorii mei.
Vă dau câteva elemente principale despre rectificare: am alocat mai multe resurse, 20 miliarde de lei, în 7 luni. Este cea mai mare sumă alocată.

Resursele pentru ministerul Transporturilor este unul record, cel mai mare din ultimii ani
La Sănătate, domeniu prioritar, sumele au crescut cu 45%, pentru decontare de echipamente medicale, echipamente, tot ce e nevoie pentru suplimentarea stocurilor în pandemie.

Pe tot anul e o creştere de 45% faţă de bugetul iniţial.
La Educaţie vom asigura tot ce trebuie pentru desfăşurarea învăţământului până la sfârşitul anului.

Ministerul Muncii, are cel mai mare buget. sumele alocate în plus ajung la aproape 10 miliarde de lei în plus.
Am plătit la timp şi salarii şi pensii şi ajutoare sociale.

Am spus că vom creşte pensiile în 2020. Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creştere pe care a avut-o vreodată. PSD niciodată nu a avut această sumă.
Am reuşit să creştem pensiile. Îl provoc pe domnul Ciolacu să găsească o altă ţară care creşte şi pensiile şi alocaţiile cu această sumă cu care va creşte pensiile acest Guvern.

Am crescut pensiile cu cea mai mare sumă. Şi facem asta în criză economică. Ştim cât de importantă este această sumă pentru români. Am crescut şi pensiile, am crescut şi alocaţiile. Sistemul financiar-bancar a fost un partener al PNL” august.