(Video) Peste 200 de oameni au participat în Galați la o întrunire religioasă la care au cântat și s-au rugat să dispară coronavirusul. Poliția a dat amenzi

(Last Updated On: July 30, 2020)

Peste 200 de persoane au participat la o adunare religioasă în curtea unui localnic în comuna Umbrărești din județul Galați, unde s-au rugat să dispară coronavirsul și au cântat cântece religioase.

La întrunirea religioasă ar fi participat și primarul, scrie Viața Liberă, preluată de hotnews.ro.

(Video) Peste 200 de oameni au participat în Galați la o întrunire religioasă la care au cântat și s-au rugat să dispară coronavirusul. Poliția a dat amenzi 1

Poliția s-a sesizat după ce organizatorul a transmis live o parte a evenimentului, astfel că au fost date amenzi de peste 52.000 de lei.

În imaginile publicate de Monitorul de Galați se poate vedea că oamenii sunt așezați pe scaune, unii lângă ceilalți, în curtea amenajată cu scaune dispuse pe rânduri și cu scenă.

Vezi video aici:

Organizatorul a transmis o parte din eveniment pe o rețea de socializare, iar în urma imaginilor s-a sesizat Poliția.

“După apariția imaginilor în spațiul public, polițiștii s-au autosesizat și au constat că, în curtea unui bărbat de 27 de ani, din comuna Umbrărești, ar fi avut loc o întrunire cu caracter religios, la care ar fi participat mai mult de 200 de persoane. Întrucât s-a constatat încălcarea legislației în vigoare cu privire la interdicțiile de a organiza activități în spații deschise, polițiștii l-au sancționat pe organizatorul întrunirii cu o amendă de 15.000 de lei. Alți 15 participanți, identificați până la acest moment, au fost sancționați cu amendă contravențională în valoare de 2.500 de lei, fiecare. În continuare, polițiștii efectuează activități pentru identificarea și sancționarea tuturor celorlalți participanți la întrunire”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județțene Galați, Gabriela Costin, citată de Viața Liberă.

Publicația scrie că la întrunirea religioasă ar fi participat și primarul din Umbrărești, Paraschiv Stoica. El nu a infirmat că a participat la întrunire, susținând că “nu a fost nimeni de la poliție să dea amenzi sau ceva de genul acesta. Ei nu stăteau apropiați, erau pe rânduri, la un metru distanță unii de alții, și erau în aer liber”.