Un cuplu infectat cu noul coronavirus a traversat ţara de la Constanța până în Maramureș. Au făcut accident. „Ei nu au ieşit din maşină. Din maşină direct au fost transferaţi în ambulanţă şi duşi la spital”

Un cuplu infectat cu coronavirus a traversat ţara de la un capăt la altul, fără ca vreo autoritate să se sesizeze.

Cei doi au fost prinși doar pentru că făcut accident şi le-au spus poliţiştilor să nu se apropie de ei pentru că sunt infectaţi cu COVID-19.

Un cuplu infectat cu noul coronavirus a traversat ţara de la Constanța până în Maramureș. Au făcut accident. „Ei nu au ieşit din maşină. Din maşină direct au fost transferaţi în ambulanţă şi duşi la spital” 1

760 de kilometri a parcus cuplul infectat cu coronavirus: bărbatul şi soţia lui au plecat din Constanţa şi au ajuns până în Maramureş. Dar până acasă, la Sighet, au făcut accident pe drum. Au ajuns cu maşina într-un şanţ, informează observatornews.ro.

Ștefan Gavriluți, primar Leordina: Ei nu au ieşit din maşină. Din maşină direct au fost transferaţi în ambulanţă şi duşi către Sighet.

Însă în comuna în care a avut loc accidentul, oamenii spun altceva, respectiv că șoferul ar fi coborât din mașină.

Cei doi vindeau produse artizanale din Maramureş într-o piaţă de pe litoral. Oamenii bănuiesc că s-au îmbolnăvit de la un alt cuplu cu care au intrat în contact în urmă cu două săptămâni. Când, spun ei, s-au autoizolat în Constanţa.

Pe 25 iunie, cei doi au mers la o clinică privată din Constanţa, unde li s-au luat probe. Clinica le-a trimis la un laborator privat din Bucureşti, iar rezultatul a venit chiar a doua zi. Dar oamenii spun că nu i-a contactat nimeni timp de trei zile. Aşa că s-au urcat în maşină şi au plecat către Sighetul Marmaţiei.

Amândoi sunt acum internaţi la Secția de boli infecțioase a Spitalului Municipal Sighetu Marmației. Conform legii, ei trebuiau să sune la 112 sau la medicul de familie şi să anunţe că sunt infectaţi cu coronavirus.

Dar tot legea spune că laboratoarele care fac testele sunt obligate să anunţe Direcţia de Sănătate Publică, Institutul Naţional de Sănătăte Publică şi spitalul care a trimis probele. Iar mai departe, DSP trebuie să ia legătura cu oamenii infectaţi şi să înceapă anchetă epidemiologică.