Trenurile internaționale repornesc de astăzi. CFR: Masca este obligatorie

(Last Updated On: July 1, 2020)

CFR Călători repune în circulație progresiv, începând cu 1 iulie, trenurile internaționale suspendate din cauza pandemiei de coronavirus. Compania reamintește că în trenuri masca de protecție este obligatorie pe toată durata călătoriei.

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, în urma negocierilor purtate cu operatorii feroviari OBB din Austria și MAV Start din Ungaria, se va relua circulația prin frontierele feroviare Curtici – Lokoshaza și Episcopia Bihor – Biharkerestesz.

Trenurile internaționale repornesc de astăzi. CFR: Masca este obligatorie 1

Astfel, vor fi puse în circulație trenuri internaționale cu plecare din București Nord, Brașov, Timișoara Nord spre Budapesta și Viena, informează digi24.ro.

Compania a mai anunțat că, în urma acordului primit din partea administratorului feroviar BZD din Bulgaria, vor fi repuse în circulație, din data de 6 iulie, trenurile internaționale 1095 și 1094 pe ruta București Nord – Ruse și retur, conform mersului din extrasezon, având în vedere faptul că nu s-a obținut încă acordul pentru circulația feroviară către Salonic și Halkali/Istanbul.

„Vom reveni la circulația corespunzătoare sezonului estival spre/dinspre Sofia, Salonic, Halkali/Istanbul în condițiile în care administrațiile feroviare partenere ne vor transmite acordul de circulație pe teritoriul țărilor lor”, a informat CFR Călători.