Surse. Soțul Andreei Esca, internat la Terapie intensivă, infectat cu coronavirus Știrista s-ar afla în același spital!

(Last Updated On: July 14, 2020)

În lipsa unui anunță oficial, continuă zvonurile legate de posibila infectare a știristei Andreea Esca cu coronavirus. Aceasta nu a prezentat luni seara Știrile Pro Tv.

Soțul cunoscutei jurnaliste Andreea Esca este internat la Terapie intensivă cu Covid-19, scrie Cancan. Știrista se află în același spital din Capitală, anunță Gandul.

Conform Cancan, soțul cunoscutei jurnaliste Andreea Esca este internat la Terapie intensivă cu Covid-19. Acesta ar fi luat virusul de la soția sa, care a participat la un eveniment aglomerat de pe litoral.

Surse. Soțul Andreei Esca, internat la Terapie intensivă, infectat cu coronavirus Știrista s-ar afla în același spital! 1

Câteva zeci de vedete din  showbizul românesc au luat parte pe litoral la deschiderea unui hotel de lux din stațiunea Olimp, fără să se conformeze rigorilor de distanțare impuse de autorități.

Andreea Esca ar fi fost și ea prezentă la această petrecere, unde s-ar fi infectat cu noul coronavirus. Hotelul care ar fi organizat petrecerea unde a mers jurnalista se numește Novum by the Sea.

Diana Oncioiu: „Înțeleg că se întreabă unii de ce face presa rea și cârcotașă legătura dintre Andreea Esca confirmată pozitiv și petrecerea de la hotelul din Olimp din weekendul 26-28 iunie.

Păi, e foarte simplu dacă ne uităm pe fișa de supraveghere a unui caz confirmat. E diponibilă pe site-ul INSP.

Ancheta epidemiologică trebuie să stabileacsă printre altele contacții direcți ai unui caz confirmat. Legătura epidemiologică ar fi putut avea loc în perioada de 14 zile anterioare datei debutului.

Asta înseamnă că dacă Andreea Esca îl avea deja toți cei de la petrecerea de la Novum îi sunt contacți sau chiar contacți apropiați. Contact apropiat înseamnă așa:

– Persoană care a avut contact fizic direct cu un caz de COVID-19 (ex. strângere de mână fără igiena ulterioară a mâinilor);
– Persoană care a avut contact faţă în faţă cu un caz de COVID-19 la o distanţă mai mică de 2 m şi cu o durată de minim 15 minute;
– Persoană care s-a aflat în aceeași încăpere cu un caz de COVID-19, timp de minimum 15 minute şi la o distanţă mai mică de 2 m;

Vă reamintesc că la petrecerea de la hotelul Novum nu s-au respectat mai multe reguli. Deci indiferent dacă l-a luat sau nu de acolo legătura făcută de presă între hotel și jurnalistă nu e cârcoteală”.