Raed Arafat, despre posibilitatea de a trece din nou la starea de urgență: „Sunt semnalele de alarmă. Încercăm să nu ajungem în situația de a alege dintre doi pacienți pe cine să punem la ventilator”

(Last Updated On: July 6, 2020)

Întrebat dacă vom ajunge din nou la starea de urgență, Raed Arafat a declarat că încă nu se pronunță, dar se arată îngrijorat de situația în care ne aflăm în acest moment, cu un număr mare de infectați.

„La un moment este posibil să trebuiască să suplimentăm locurile la terapie intensivă. Semnalele de alarmă sunt. Insistăm la oameni să respecte regulile de protecție. Mască, dezinfecție, spălare pe mâini.

Raed Arafat, despre posibilitatea de a trece din nou la starea de urgență: „Sunt semnalele de alarmă. Încercăm să nu ajungem în situația de a alege dintre doi pacienți pe cine să punem la ventilator” 1

Vedem o creștere foarte serioasă și avem niște indicatori pe care îi analizăm. Durata de infectare a scăzut. Creșterea cazurilor active începe să pună presiune pe secțiile de terapie intensivă.

Avem și alte probleme. Nu putem să detașăm medicii așa de ușor. Nu pot să zic dacă vom ajunge din nou la starea de urgență.

Încercăm să nu ajungem în situația de a alege dintre doi pacienți pe cine să punem la ventilator”, a declarat Raed Arafat, citat de Antena3.