Situație gravă în București. Nu mai sunt locuri la terapie intensivă Un pacient COVID este dus cu elicopterul la Craiova

(Last Updated On: July 24, 2020)

Secțiile de terapie intensivă pentru pacienții COVID sunt la capacitate maximă în Capitală. Un pacient aflat în stare gravă a fost transferat cu elicopterul la Craiova.

„La nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) a fost dispusă măsura transferului unui pacient de la secția de terapie intensivă a unității spitalicești din București, respectiv Spitalul Universitar de Urgență, către Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova”, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență, potrivit Digi24.ro.

Situație gravă în București. Nu mai sunt locuri la terapie intensivă Un pacient COVID este dus cu elicopterul la Craiova 1

Astăzi, România a atins un nou record al infecțiilor cu coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost 1.119 cazuri de COVID-19, din 22.532 de teste. Tot la un nivel record a ajuns și numărul pacienților aflați la terapie intensivă – 301.

Șeful DSU, Raed Arafat, avertiza încă de săptămână că secțiile de terapie intensivă pentru pacienții COVID sunt pline în București.

„Dacă începem să transferăm cazurile din București, normal că este (o situație) îngrijorătoare, pentru că înseamnă că în București apar din ce în ce mai multe cazuri de terapie intensivă”, a spus el.