Și amantele? Noi măsuri pe plajă și în apă: Doar soții și copiii mai sunt exceptați de la distanțare. Nu va mai fi permis nici dansul

(Last Updated On: July 29, 2020)

Lovitură pentru politicieni care nu mai pot merge la mare cu amantele. Raed Arafat îi obligă să meargă doar cu soțiile.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență anunță noi măsuri pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Doar soții și copiii vor fi exceptați de la distanțarea de pe plajă.

Și amantele? Noi măsuri pe plajă și în apă: Doar soții și copiii mai sunt exceptați de la distanțare. Nu va mai fi permis nici dansul 1

„Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici)”, se arată într-o hotărâre a CNSU.

Măsura va fi valabilă de la 1 august.

Responsabili de aplicarea acestor măsuri vor fi autoritățile locale și administratorii plajelor. Vor fi făcute și controale, a mai spus ministrul. „Regula este și în apă, rămâne doar să o respectăm”, a spus Tătaru la Digi24.

Lucian Mindruta: „Terasele se inchid dupa 23, nu se mai danseaza, sezlongurile se distanteaza si mai mult…

Asta e noua decizie a guvernului pentru 1 august. Si n-a fost explicata suficient. Ba chiar am citit ca au fost lideri de stanga care au facut misto de ea “ce, bah, pleaca covid-ul noaptea, sau vine, etc”

Ii fac eu acest serviciu grupului vietii de comunicare mortuara, ca vad ca nu e in stare:

Raspandirea virusului nu e o chestie de o secunda. Nici nu e vreo distanta sigura in mod absolut: daca stai la 1,6 metri nu e cu mult mai bine decat 1,5. Daca stai pana la 11:30 pe terasa, la 2 metri de necunoscuti NU IEI SIGUR, dupa cum nici nu e SIGUR CA NU IEI.

E o treaba de probabilitati. Ele cresc cu 1-2-3, 10, 20 la suta in functie de timpul in care esti expus la aerosolii cu virus in ei, scad cu distanta, dar tot asa, cu cifre probabilistice, nu absolut sigure, ca nu avem o ecuatie a miscarii virusului in aer cum avem la electricitate si magnetism.

E o miscare browniana, si ea e dominata de legi probabilistice. Pe ele se bazeaza decizia guvernului care transpune in practica un principiu de prudenta simplu:

Sa stam mai departe unii de altii, mai putin timp.
Atat. Nu inseamna ca nu se vor mai imbolnavi unii. Doar ca procentul va scadea – ideal sub cel al raspandirii exponentiale de care ne temem.

E vorba deci despre probabilitati.

Dar cine sa se apuce sa le explice, mai ales cand, nah, oricat de rational ai fi, tot nu poti sa nu te intrebi:

Bai, dar care era probabilitatea ca Ciolacu sa dea sfaturi de medicina intr-o tara normala?”