Scriitoarea Irina Binder: „Sunt foarte supărată pe unii dintre voi. 😞 Mă uit cum vă plângeți de notele (PESTE 9!!!) la BAC ale copiilor voștri. Și nu-mi vine să cred că sunteți nemulțumiți de copii, că le stricați bucuria, în loc să fiți mândri de ei și să îi apreciați. De ce ambițiile și orgoliile ăstea, de ce există o…”

(Last Updated On: July 1, 2020)

Scriitoarea Irina Binder atrage atenția asupra părinților nemulțumiți că ai lor copii au luat 9 la BAC și nu 10. Da, există astfel de părinți nemulțumiți.

Irina Binder: „Sunt foarte supărată pe unii dintre voi. 😞
Mă uit cum vă plângeți de notele (PESTE 9!!!) la BAC ale copiilor voștri. Și nu-mi vine să cred că sunteți nemulțumiți de copii, că le stricați bucuria, în loc să fiți mândri de ei și să îi apreciați.

Scriitoarea Irina Binder: „Sunt foarte supărată pe unii dintre voi. 😞 Mă uit cum vă plângeți de notele (PESTE 9!!!) la BAC ale copiilor voștri. Și nu-mi vine să cred că sunteți nemulțumiți de copii, că le stricați bucuria, în loc să fiți mândri de ei și să îi apreciați.  De ce ambițiile și orgoliile ăstea, de ce există o...” 1

De ce ambițiile și orgoliile ăstea, de ce există o competiție între părinți, de ce vă ofticați că a lu’ Xulescu a luat note mai mari? Terminați cu X a luat 10 pe linie, nu mai comparați copiii între ei!

Ce e cu voi, oameni buni? Copiii nu sunt trofeele voastre. Oricât de bine i-ați crescut, oricât de mult le-ați oferit, notele lor nu reflectă ceea ce sunteți voi și poate nici ceea ce pot ei cu adevărat…

Cele câteva sutimi contează atât de mult pentru voi? V-ați proiectat așteptări pe spatele copiilor și acum vă exprimați nemulțumirile descurajându-i?!

Un copil poate fi de nota 10 și dacă nu are nota 10 pe linie. Nu-mi vine să cred că vă purtați ca niște țânci și nu vă gândiți ce simt acești copii care, sunt sigură că pentru notele peste 9 au muncit mult!!!”

Realitatea anunță că pandemia și sistemul de educație învechit au dus la cele mai slabe rezultate de la BAC din ultimii 6 ani. Mai bine de 40% dintre liceeni n-au reușit să promoveze examenul maturității. Pe de altă parte, am avut și peste 230 de medii de 10.