Școlile ar putea rămâne închise și la toamnă. Anunțul premierului Ludovic Orban

(Last Updated On: July 4, 2020)

Este posibil ca școlile din România să nu se mai redeschidă din toamnă. Numărul mare de infectări din primul val, trecerea direct în valul doi din toamnă face din școli locuri foarte periculoase. Premierul le-a cerut celor de la educație să fie pregătiți pentru scenariul în care reînceperea cursurilor să fie făcută doar online.

Ludovic Orban, citat de Digi 24„Nu știm care va fi evoluția și trebuie să fim pregătiți pentru orice situație. Atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al logisticii.

Școlile ar putea rămâne închise și la toamnă. Anunțul premierului Ludovic Orban 1

Noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educație, să ne asigurăm că profesorii, învățătorii au capacitatea a transmite informații în orice fel de condiții, să pregătească cu mare migală începutul anului și să fim pregătiți pentru orice situație.

Am încredere în capacitatea dascălilor de a se adapta la orice situație, de a rămâne aproape de copii, chiar dacă nu toți vor fi în clase, chiar dacă legătura va fi o legătura prin fibră optică și prin intemediul ecranului de calculator”.