Român din Franța: „Nu știu cum e la voi, dar la mine este jale! Nivelul de contaminare a trecut din nou linia roșie fiind în creștere. Planuri de vacanta? Stati acasa, protejati-va si evitati spitalizarea. Daca vreti sa nu fie ultima vacanta! A bon enetendeur, salut!”

(Last Updated On: July 11, 2020)

Un român stabilit în Franța anunță că situația s-a complicat și acolo.

Nicolas Valentin Vartan: „Nu știu cum e la voi, dar la mine este jale!
Nivelul de contaminare a trecut din nou linia roșie fiind in creștere îngrijorătoare. Masurile bariera nu sunt respectate si pasajul in serviciile de URGENTE s-au multiplicat cu 4 într-o săptămână.

Român din Franța: „Nu știu cum e la voi, dar la mine este jale! Nivelul de contaminare a trecut din nou linia roșie fiind în creștere. Planuri de vacanta? Stati acasa, protejati-va si evitati spitalizarea. Daca vreti sa nu fie ultima vacanta! A bon enetendeur, salut!” 1

Astăzi, este o certitudine ca cele doua moduri de difuzare a coronavirusului sunt stropii si aerosolul. Pentru primii este nevoie de o distantare fizica de 1-2 m, pentru ultimii 10 m.

Cei peste 60 de ani, cu sau fara co-morbiditati sunt persoane cu risc. Portul mastii este singura modalitate care stopeaza, momentan, epidemia si evita contaminarea.

Principalul factor de difuzare a virusului este traficul aerian si populatiile care transporta virusul.

Planuri de vacanta? Stati acasa, protejati-va si evitati spitalizarea. Daca vreti sa nu fie ultima vacanta!

A bon enetendeur, salut!”

Potrivit Libertatea, Franţa a fost una dintre cele mai grav afectate ţări europene de maladia COVID-19, înregistrând până joi un număr de 29.979 de decese, iar autoritățile estimează că numărul persoanelor infectate ar fi depășit patru milioane, chiar dacă nu toate au fost confirmate oficial cu coronavirus.