Traian Băsescu cere revenirea la starea de urgență. „E singura soluție corecta”. Pandemia poate să revină cu o forță care nu o sa ne placa”

(Last Updated On: July 4, 2020)

Fostul președinte Traian Băsescu și-a exprimat dezamăgirea pentru modul în care românii se raportează la măsurile de protecție impuse de pandemia Covid-19, susținând că actualul șef al statului, Klaus Iohannis, ar trebui să restabilească starea de urgență.

“Cer revenirea la starea de urgenta. Singura solutie, nu vad alta, atata timp cat starea de alerta a fost golita de orice continut pe buna dreptate. N-are ce cauta in actiunea guvernamentala. Trebuia sa se ramana la starea de urgenta prin decret. Nici macar cele mai civilizate state n-au reusit sa rezolve problema prin autoizolare voluntara”, a spus Traian Basescu, citat de ziare.com.

Traian Băsescu cere revenirea la starea de urgență. „E singura soluție corecta". Pandemia poate să revină cu o forță care nu o sa ne placa” 1

„Pandemia poate sa revina cu o forta care nu o sa ne placa, oricum presedintele a vrut sa scape mult prea repede de responsabilitate. Credeti ca actualul Guvern poate sa treaca ceva ce i-ar fi favorabil? Uitati-va la cum arata Parlamentul.

Sunt incapabili sa gestioneze o situatie pe care sa o faca sa aiba cap si coada. O criza se gestioneaza vazand toti pasii pana la finalizarea crizei. Ei nu vad de pe o zi pe alta. Propaganda rusa a reusit in Romania sa discrediteze, sa spuna ca e o raceala, foarte multi oameni cred in asta. Romanii cred mai mult ce le spune Sputnikul decat ce le spune Guvernul Romaniei.

Daca in mandatul meu se intampla o astfel de eroare de relaxare, inainte ca populatia sa-si inteleaga misiunea, as fi iesit, le-as fi zis ca CCR n-a fost de acord cu legea veche, reintroducem starea de urgenta cu masurile care sunt la momentul de fata aplicabile”, a mai declarat fostul președinte.