Razvan Pascu: „Vesti bune: cel mai probabil, in urma listei INSP publicata sâmbătă seara, curând se vor putea relua zborurile spre/dinspre Turcia, Emirate/Dubai, Egipt, Suedia si Portugalia”

(Last Updated On: July 26, 2020)

În curând se va putea zbura din nou spre/dinspre Turcia, Emirate/Dubai, Egipt, Suedia si Portugalia.

Razvan Pascu: „Vesti bune: cel mai probabil, in urma listei INSP publicata sambata seara, curand se vor putea relua zborurile spre/dinspre Turcia, Emirate/Dubai, Egipt, Suedia si Portugalia.

Razvan Pascu: „Vesti bune: cel mai probabil, in urma listei INSP publicata sâmbătă seara, curând se vor putea relua zborurile spre/dinspre Turcia, Emirate/Dubai, Egipt, Suedia si Portugalia” 1

Din UE, toate tarile trec pe lista verde (mai putin Luxembourg), ceea ce inseamna ca la sosirea in Romania nu va mai fi necesara izolarea la domiciliu.

Ce a facut insa INSP este sa penalizeze tocmai tarile care testeaza cel mai mult in lume. Inteleg ca este nevoie de un criteriu obiectiv, iar numarul de imbolnaviri dintr-o tara este un criteriu obiectiv, dar mult mai obiectiv ar fi fost sa fie facuta o regula care sa includa si numarul de teste din tara respectiva raportat la populatie, nu doar numarul imbolnavirilor.

Exemplu concret, Republica Dominicana este pe lista galbena, in timp ce Haiti este pe lista verde a INSP. Republica Dominicana si Haiti impart aceeasi insula, iar Haiti este cea mai saraca si periculoasa tara din zona Caraibelor, deci daca nu testeaza, atunci nici bolnavi nu are”.