Raed Arafat s-a răzgândit: „Nu mai există restricția legată de soți pe plajă, dar este interzis DANSUL”. Lucian Mindruta: „Bai, eu nu sunt de acord sa permitem din nou dansul”

(Last Updated On: July 30, 2020)

Raed Arafat a anunțat miercuri seara că nu mai este valabil ce a stabilit marți seara, referitor la mersul la plajă doar în familie. ”Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici)”, aceasta era măsura aprobată marți seara.  Însă, Arafat a precizat că dansul nu este permis și nici nu a fost permis.

Guvernul a adoptat modificarea HG privind prelungirea stării de alertă, fiind adăugate noi măsuri de limitare a pandemiei. Masca devine obligatorie în spaţiile publice, chiar dacă este vorba de spaţii în aer liber, iar terasele şi cluburile din unele zone ale ţării ar putea funcţiona cu restricţii stabilite de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Restricţiile pentru zona plajelor, deşi prevăzute în decizia CNSU, nu au fost incluse în Hotărârea de Guvern, anunță stiripesurse.ro.

Raed Arafat s-a răzgândit: „Nu mai există restricția legată de soți pe plajă, dar este interzis DANSUL”. Lucian Mindruta: „Bai, eu nu sunt de acord sa permitem din nou dansul” 1

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a prezentat noile restricţii decise în şedinta de Guvern de miercuri.

”În seara aceasta a fost adoptată modificarea anexelor 2 şi 3 ale Hotărârii de Guvern nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020. Măsurile care au fost propuse şi adoptate sunt următoarele: Prima măsură, purtarea măştii în spaţiile publice.

Astfel articolul spune în următorul fel: purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani,prezente în spaţiile publice deschise cum ar fi pieţele târgurile, zonele de aşteptare, cum ar fi staţii de autobuz, peroane şi alte le asemenea, falezele, zonele în care se desfăşoară serbări publice, pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare stabilite prin hotărârea Comitetului Judeţean sau al Municipiului Bucureşti pentru Spitaţii de Urgenţă.

Spaţiile şi intervalele orare se hotărăsc la propunerea DSP, luând în considerare posibilitatea prezenţei concomitent a unui număr mare de persoane în spaţiile şi în intervalele orare respective unde se constată dificultăţi în păstrarea ditanţei fizice de protecţie sanitară, stabilite în condiţiile legii”, a declarat Arafat.

Şeful DSU a mai arătat că restricţiile referitoarela plaje nu se regăsesc în hotărârea de Guvern.

”Nu mai este în HG, a fost o propunere aprobată în CNSU, a avut logica ei, a fost discutată inclusiv în Grupul de Suport Tehnico – Ştiinţific, însă după analiza actelor normative, Ordinul de ministru în acest sens, s-a considerat că există argumente suficiente ca să fie aplicate pe zona plajei, cu condiţia ca ele să fie respectate, motiv pentru care nu s-a mai inclus în HG o prevedere pentru plaje. Dar este posibil să se vină cu alte prevederi pentru zona din jurul litoralului şi pentru alte zone din alte judeţe care să stabilească exact orarul de lucru şi care sunt restricţiile acolo.

Dansul a rămas ca restricție, poate fi impusă la decizia Comitetului pentru Situații de Urgență. Dansul nu este permis, oricum. Faptul că s-a permis este pentru că nu s-a spus clar acest lucru, că nu este permis.”, a declarat Raed Arafat.

Lucian Mindruta: „Bai, eu nu sunt de acord sa permitem din nou dansul.
Cel putin nu fara instructor, examen, tot ce trebuie. Nu se mai poate asa, toti neavenitii se duc si danseaza pe plaja!

Atestat, frate. Ai atestat, dansezi!

N-ai? Scoti telefonul si te uiti pe Youtube la alti mai talentati. Cica si cu Orban e un clip…)”