Raed Arafat: „Eu nu am văzut că valul unu s-a terminat, probabil că suntem la un vârf nou … Continuă acest proces de negare. Vine de la unii de la care nu te aștepți”

(Last Updated On: July 24, 2020)

Cum carantinarea României nu mai este posibilă, doar zonală, Raed Arafat a început, pe bună dreptate, să împartă România în zonele liniștite și cele cu probleme. El trebuie să se ocupe urgent de focarele zonale iar în zonele liniștite să permită noi măsuri de relaxare.

“1.000 și ceva de cazuri pe zi, 5 la sută ajung la terapie intensivă. Sunt cifre care contează. Trebuie aduse la un platou și coborâte.
Rata deceselor este constantă. Cu cât crește numărul, cu cât crește numărul deceselor.

Raed Arafat: „Eu nu am văzut că valul unu s-a terminat, probabil că suntem la un vârf nou ... Continuă acest proces de negare. Vine de la unii de la care nu te aștepți” 1

Continuă acest proces de negare. Vine de la unii de la care nu te aștepți. Noi ne uităm la studiile care se fac, care privesc și România.
Pe mine mă interesează trendul. Se arată că este unul crescător. poate fi o creștere exponențială. Noi creștem acum, avem în plus câteva cazuri.

În unele zone ale țării este sub control, în altele este scăpată. Trebuie analizate cauzele, care sunt factorii care au dus la creșterile respective.
Poți să reduci cazurile prin purtarea măștii și prin distanțare. Sunt regulile care pot rezolva problema.

Eu nu am văzut că valul unu s-a terminat. Probabil că suntem la un vârf nou, în valul unu.

Noi nu certăm oamenii, dar nu putem să negăm ce vedem cu ochii noștri, de la refuz de a crede, de la comentarii venite de la medici care nu au competențe.
Am carantinat 2 localități mici. Se face pe baza unei analize a DSP și a INSP.

Sunt localități sub monitorizare în mai multe județe și dacă se vine cu propunerea se va carantina fără discuție”, a spus Raed Arafat citat de stiripesurse.ro