Raed Arafat, disperat: Persoanele simptomatice pleacă din spitale! Refuză să rămână internate!

(Last Updated On: July 8, 2020)

Raed Arafat a declarat că persoane cu simptome de coronavirus refuză să rămână în spitale.

Se adaugă și situația în care suntem, în care persoane simptomatice pleacă din spitale și spun că nu vor să stea, iar noi nu știm persoanele respective ce fac acasă. Persoanele asimptomatice pleacă acasă, nu avem niciun control dacă familia lor rămâne în izolare cu ei acasă și nu merge la lucru!”, a declarat acesta, citat de Antena3.

Raed Arafat, disperat: Persoanele simptomatice pleacă din spitale! Refuză să rămână internate! 1

Raed Arafat a explicat că era normală o creștere din cauza nerespectării măsurilor.

”Nu știm dacă este vârf sau nu, nu știm dacă va continua creșterea, există semnale că este posibil să continue această creștere. Dar în ultima perioadă aceasta este cea mai mare cifră la care am ajuns. Dacă vrem să vorbim despre o cifră maximă în ultima perioadă, da, aceasta este cea mai mare!”, spune Raed Arafat.

Secretarul de stat este de părere că nerespectarea măsurilor au fost influențate de ”campaniile de negare a existenței virusului, de campaniile de încurajare a nerespectării regulilor compensatorii, de a nu purta mască, campanii foarte bine direcționate către diferite grupuri de vârstă.”

”Cu cât oamenii au ascultat aceste campanii și au început să nu îi mai intereseze aplicarea regulilor compensatorii, încet, încet, numărul cazurilor a început să crească”, mai spune Raed Arafat.