Raed Arafat, deprimat: ‘Ne așteptăm să crească tendința. Riscul ca numărul cazurilor să cească e destul de accentuat’

(Last Updated On: July 8, 2020)

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus este posibil să crească, avertizează Raed Arafat, după ce în ultimele 24 de ore, pe teritoriul României, s-au înregistra 555 de cazuri noi.

„Ne așteptăm să crească tendința dacă lumea nu începe să respecte mai mult și să le respecte pe cele actuale. Riscul să crească e destul de accentuat.

Raed Arafat, deprimat: 'Ne așteptăm să crească tendința. Riscul ca numărul cazurilor să cească e destul de accentuat' 1

Este și oboseala dusă de carantină. Nu putem da vina pe reaua voință a populației.

Pentru relaxare trebuia să existe măsuri compensatorii, în responsabilitatea individului: spălatul pe mâini, mască, să eviți anumite comportamente…

Am asistat, din păcate, la campanii negaționiste sau la campanii individuale. Aceste campanii au avut efect. Fiecare campanie a avut succes pe anumite categorii de oameni. Fie că e un cântăreț, fie că e altul care face bine o campanie foarte bine al concepției și al imaginii și o răspândește pentru a ajunge la tineri, ăștia toți sunt factori de transmitere”, a declarat Raed Arafat, citat de stiripesurse.ro.

„Trebuie să păstrăm masca pe față, să păstrăm distanța și să avem grijă față de cel de lângă noi. Riscăm să apară focare inclusiv printre angajații unor magazine. E greu de spus la câte cazuri ar fi trebuită pusă problema revenirii la starea de urgență. Nu decid eu, ci mai mulți specialiști”, a mai precizat Raed Arafat.