Raed Arafat, avertizează „Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor”

(Last Updated On: July 20, 2020)

Raed Arafat insistă să prezinte starea gravă în care se află România din cauza numărului mare de infectări, din ultima perioadă. Acesta spune că numărul deceselor provocate de coronavirus va fi din în ce în ce mai ridicat. România a ajuns, până în acest moment, la un bilanț de peste 2.000 de decese și peste 36.600 de infectări.

„Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor”, a fost avertismentul lui Arafat pentru populație, potrivit A3.

Raed Arafat, avertizează „Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor" 1

„Din păcate, numărul deceselor va continua să fie ridicat și poate să crească. Noi nu vedem însă decesele în cifre seci, fiecare deces este un om, este tată, mamă, rudă. Ca să protejăm populația și să reducem numărul, soluția este respectarea regulilor pe care unii încearcă în continuare și foarte intens să le batjocorească”, a declarat secretarul de stat pentru Libertatea.

Arafat spune că trendul este unul crescător, chiar dacă duminică va fi un număr de cazuri mai scăzut. “De regulă, în weekend, numărul testelor și trecerea lor în registre sunt reduse, dar trendul este crescător și ne așteptăm la creșteri. Trebuie să învățăm de la ce au pățit alții, dar curentul de negare și de atacuri existente este intens și, din păcate, populația crede, pentru că citește ce scrie pe rețelele de socializare, fără să verifice originea informației, plus că vedem fake-news-uri în fiecare zi”.