Prognoză. România va avea 1 milion de infectați cu coronavirus. Condițiile pentru starea de urgență, îndeplinite între 1-3 august

(Last Updated On: July 19, 2020)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a primit un raport în care se arată că față de săptămâna trecută, Numărul de cazuri de coronavirus a crescut în România cu 54,3%. Avem parte de o creştere supra-exponenţială a cazurilor de coronavirus în România.

Potrivit documentului, la mijlocul lunii august vom avea probabil între 42.447 şi 58.400 cazuri active, dintre care 2.122 – 4.088 în terapie intensivă. Condițiile pentru starea de urgență, îndeplinite între 1-3 august, anunță Digi24.

Prognoză. România va avea 1 milion de infectați cu coronavirus. Condițiile pentru starea de urgență, îndeplinite între 1-3 august 1

Totodată, în cel mai pesimist scenariu, în luna septembrie România va depăși un milion de cazuri și jumătate de milion, într-un scenariu optimist.

Cifrele reprezintă o monitorizare zilnică a numărului de cazuri active și o prognoză a evoluției realizată după modele folosite la nivel internațional.

Cel mai important factor luat în calcul este cel care reprezintă distanțarea socială.

Cifrele acestei prognoze se pot modifica în funcție de evoluția zilnică a epidemiei.

Vali Plesca: „Cea mai la modă teorie a acestor zile e că, de fapt, creșterea accelerată a numărului de persoane confirmate a fi infectate se află în relație directă de cauzalitate cu creșterea accentuată a numărului de testări (simplu spus, ai testări mai multe, implicit ai persoane descoperite infectate mai multe). cu alte cuvinte, situația nu e așa de gravă, pentru că numărul de persoane infectate zilnic e la fel ca acum 2-3 luni, numai că acum îi descoperim pe mult mai mulți.

problemuța e că aceată teorie nu explică mai multe lucrușoare:

1. de ce, la o creștere cu 60-70% a numărului testărilor față de acum 6-7 săptămâni (când am avut cele mai mici cifre ale epidemiei), creșterea persoanelor testate pozitiv e cu 500-600% mai mare?

2. dacă totul nu e decât o problemă de „descoperire” mai accentuată ca acum 2-3 luni a persoanelor infectate, de ce numărul cazurilor zilnice nu crește relativ constant la nivelul țării, cu procente mai ridicate chiar în zonele unde și acum 2-3 luni erau multe cazuri? nu de alta, dar dacă ai deja o bază mare de persoane infectate nedescoperite în suceava, logic ar fi fost ca „descoperirile” de noi cazuri să fie acolo, nu în argeș.

3. dacă numărul de persoane infectate este același și diferă doar numărul de persoane descoperite a fi infectate, de ce numărul persoanelor aflate la terapie intensivă s-a dublat în ultimele 6 săptămâni (în 7 iunie erau 144 de persoane la ati)?

și apropo de câte paturi mai sunt la ati, dincolo de minciunile lui arafat, prostia lui firea și frustrarea neputincioasă a fetelor minunate de la „dăruiește viața”, e cert că în bucurești, nu în vășcăuți, sistemul ati este întins la maximum acum. ce va face când, peste o lună, vor fi de 2-3-4 ori mai multe internări zilnice?”