Primul oraș din România care intră în carantină 14 zile. Reacția primarului: „Practic se reintră în perioada stării de urgență”

(Last Updated On: July 26, 2020)

Astăzi, de la ora 19:00, intră în carantină primul oraș din România după aprobarea noii legi a carantinei. Un experiment de 14 zile care va fi extins cu siguranță și la alte localități.

Autoritățile au decis instituirea măsurii de carantină pentru orașul Făget și satele aparținătoare, acesta fiind primul oraș din România în care se iau astfel de măsuri, după ce Legea carantinării a fost promulgată. Primarul orașului Făget, Marcel Avram, speră ca măsura să vină în sprijinul locuitorilor și susține că este pregătit pentru a face față celor 14 zile, anunță stiripesurse.ro.

Primul oraș din România care intră în carantină 14 zile. Reacția primarului: „Practic se reintră în perioada stării de urgență” 1

„În două ore începe perioada de 14 zile. Practic se reintră în perioada stării de urgență. Oamenii vor putea circula în interiorul localității fără acele declarații, se vor putea deplasa la muncă și să-și cumpere de mâncare.

Autoritățile au obligativitatea să asigure furnizarea alimentelor de bază celor în nevoi. Primăria a reactivat echipele speciale. Avem listele cu cei în carantină și în izolare.

Transportul de marfă este permis. Oamenii pot pleca la locul de muncă, atât elevii cât și studenții, dacă au un act doveditor.

Normele le vom primi în cursul zilei de astăzi.

Sper să fie o măsură care să vină în sprijinul locuitorilor”, a declarat la Digi 24 primarul orașului Făget, Marcel Avram.

Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost transmisă duminică spre Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi a fost emis Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Nr. 4659206/ 26.07.2020 care a decis instituirea carantinării zonale pentru oraşul Făget şi satelor aparţinătoare Bichigi, Temereşti şi Colonia Mică, începând de astăzi, 26 iulie, ora 19.