Primul județ din România declarat liber de coronavirus. “Dacă ne raportăm la ultima lună, în medie am avut trei-patru pacienţi internaţi”

Autoritățile din Arad au anunțat faptul că județul este „liber de COVID-19”, după ce au fost externaţi şi ultimii bolnavi. Mai mult, de aproape două săptămâni nu au fost înregistrate cazuri noi.

“Vestea bună este că Aradul a devenit judeţ liber de COVID-19. Dacă ne raportăm la ultima lună, în medie am avut trei-patru pacienţi internaţi. Nu aş vrea să fac afirmaţii pripite, hazardate, cu atât mai mult cu cât constatăm că la nivelul ţării noastre această pandemie s-a extins în mai multe judeţe, dar aş vrea să subliniez efortul tuturor cadrelor medicale, al specialiştilor şi cetăţenilor, care prin comportamentul foarte responsabil au condus la această performanţă. Nu mai există bolnavi de COVID-19 în judeţ.

Primul județ din România declarat liber de coronavirus. "Dacă ne raportăm la ultima lună, în medie am avut trei-patru pacienţi internaţi" 1

Datorită măsurilor luate, pandemia este sub control, chiar dacă Aradul este situat la graniţă, chiar dacă suntem un judeţ de tranzit şi trec mii de oameni zilnic prin punctele de frontieră”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, citat de hotnews.ro.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 706 cazuri de COVID-19, iar 79 bolnavi au decedat. Cel mai tânăr pacient confirmat a avut cinci săptămâni, iar cel mai vârstnic, 97 de ani.