Premierul Orban anunță noi restricții din 1 august

(Last Updated On: July 28, 2020)

Lucrurile mergeau „bine” pentru guvernanți chiar și cu 1,000 de infectări pe zi. Însă tot mai multe state impun restricții românilor astfel că Ludovic Orban este forțat să ia măcar câteva măsuri pentru a mai bloca din răspândirea coronavirusului.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, măsurile care ar putea fi introduse de la 1 august, între care se numără limitarea programului cluburilor și teraselor în anumite zone și introducerea obligativității purtării măștilor în spațiile deschise aglomerate.

Premierul  Orban anunță noi restricții din 1 august 1

„Singurele discuții sunt legate de limitarea programului la cluburi și terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la nivel național, este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că și pe plaje există un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea e să se elimine excepția legată de persoanele aparținând unei familii, să fie regula de distanțare aplicată tuturor, cu excepția copiilor.

De asemenea, e discuția legată de posibilitatea introducerii obligativității purtării măștilor în spații deschide aglomerate”, a declarat Ludovic Orban, citat de stiripesurse.ro.

El a mai spus că marți va avea loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

„Specialiștii deja au formulat niște propuneri de care noi vom ține cont și cel mai probabil azi (marți – n.r.) va fi CNSU și miercuri ședință de guvern în care, dacă e necesar, vom modifica hotărârea referitoare la starea de alertă pentru a interoduce noi măsuri”, a precizat premierul.