Ministrul Sănătății: „Poate urma un val doi, cu o componentă de relaxare a populaţiei”

(Last Updated On: July 7, 2020)

Măsurile de relaxare pentru populație ar putea determina un al doilea val al pandemiei de coronavirus, avertizează ministrul Sănătății.

„Poate urma un val doi, cu o componentă de relaxare a populaţiei. (…) Recomand păstrarea izolării pentru cei pozitivi, chiar dacă nu mai este obligatoriu. Portul măştii în contactul cu familia acestei persoane, regulile de igienă, grija în spaţiile comune”, a afirmat Nelu Tătaru, citat de stiripesurse.ro.

Ministrul Sănătății: „Poate urma un val doi, cu o componentă de relaxare a populaţiei” 1

Ministrul Sănătății spune că ne-am „bucurat cam devreme”, dar exclude o nouă măsură de închidere a teraselor.

„Noi avem de gestionat o a doua cocoaşă a acestui registru pandemic. Ne-am bucurat cam devreme. Mă refer şi la restaurante şi la terasele pe care le-am deschis, sunt piscine închise. În acest moment nu putem discuta despre acest lucru (o posibilă închidere a teraselor – n.r.), dar putem amâna restul de măsuri de relaxare. Vom ajunge la un moment într-o transmitere exponenţială, când vor veni foarte multe cazuri de la o zi la alta şi atunci sistemul nu va putea gestiona în primirea altor pacienţi”, a completat Nelu Tătaru.

Acesta a mai anunțat că se lucrează și la o serie de măsuri pentru gestionarea începutului de an școlar.

„Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea cum prognozăm şi începutul anului şcolar. Există o comisie la nivelul Ministerului Educaţiei care pregătesc cum vor gestiona începutul anului şcolar. Noi ne adaptăm şi pregătim în acest moment tot ce înseamnă măsuri… (Sfatul este – n.r.) Cel precaut”, a explicat Tătaru.