Românii interziși în altă țară europeană pe motiv de coronavirus

(Last Updated On: July 11, 2020)

Creșterea numărului mare de infectări cu coronavirus pare să nu-i deranjeze pe guvernanți însă deranjează autoritățile din alte țări care au aplicat diverse măsuri de restricții. Până la urmă România va fi izolată de Europa.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Guvernul lituanian a hotărât ca, începând din data de 13 iulie 2020, să interzică accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidenții din România. Aceste măsuri fac obiectul unei reevaluări săptămânale bazate pe evoluția situației epidemiologice din România, informează Gandul.info. 

Românii interziși în altă țară europeană pe motiv de coronavirus 1

Sunt exceptate de la această măsură persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Lituania pentru întoarcerea în țara de reședință, precum și alte categorii specifice de persoane, potrivit informațiilor disponibile pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania, precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Vilnius +370 (5) 2310552.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice +370 68573238.

Românii pot intra în Austria doar dacă au test negativ de COVID-19, nu mai vechi de 4 zile, tradus în germană sau engleză. Cei care nu au test rămân în autoizolare 14 zile la domiciliu sau la un hotel, dacă au dovada rezervării.

10 țări europene au impuse diverse nivele de restricții pentru cetățenii români. Olanda, Austria, Finlanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Slovacia, Slovenia și Marea Britanie.