Oana Vasiliu: „Facebookul e plin de poze la mare, la terase, munte etc. Când stați la un suc acolo, ospătarul își schimbă mănușile după fiecare masă? Vine cineva să dezinfecteze masa înainte? Sau atingeti masa, scaunul, apoi băgați coviduț în guriță?”

(Last Updated On: July 26, 2020)

Peste 100.000 de mii de turiști au fost în acest weekend pe litoralul românesc, în condițiile în care numărul de cazuri de coronavirus crește alarmant.

Pentru multi dintre ei, distractia e mai presus de orice siguranta. Au demonstrat-o mai multi turisti, care au incins o sarba in mijlocul drumului, langa o terasa din statiunea Eforie Nord, scrie Ziare.com.

Oana Vasiliu: „Facebookul e plin de poze la mare, la terase, munte etc. Când stați la un suc acolo, ospătarul își schimbă mănușile după fiecare masă? Vine cineva să dezinfecteze masa înainte? Sau atingeti masa, scaunul, apoi băgați coviduț în guriță?” 1

In ciuda controalelor si amenzilor mari date in ultimele zile operatorilor economici de pe litoral, acestia nu reusesc sa ia masuri eficiente si sa tina sub control numarul mare de clienti.

Oana Dimofte a scris pe Facebook: „E interesant și cum am ajuns să vorbim aproape numai despre ce se întâmplă la mare.

Credeți că oamenii care își lipesc șezlongurile și cearșafurile unele de altele au obiceiul să păstreze distanța la muncă sau la supermarket, când se află în localitățile de domiciliu? Credeți că aceia care încing hora pe faleză refuză învitațiile la petreceri extinse, câmd se întorc acasă? Credeți că acel cetățean care spunea la televizor că el se apără de corona cu sticla de bericioaică va deveni un om mai responsabil atunci când va face check-outul la hotel?

Yup, nici eu nu cred. Pot să înțeleg că litoralul e telegenic și comod de filmat, dar e numai un capăt al poblemei.”

Oana Vasiliu a scris: „Am și eu niște curiozități azi.

Facebookul e plin de poze la mare, la terase, munte etc.

Când stați la un suc acolo, ospătarul își schimbă mănușile după fiecare masă?
Când mâncați sau beți în îngrămădeala aia, trageți cu paiul pe sub mască sau aveți doar gura acoperită și încercați prin nas?

Vine cineva să dezinfecteze masa înainte?
Sau atingeti masa, scaunul, apoi băgați coviduț în guriță?

Ar putea fi niște întrebări “absurde” până la urmă, pentru că o să spuneți că și la magazin se poate lua sau în tramvai. Numai că în astea două se poartă masca. Așa știu eu…

Ps. Ați devenit un soi de kamikaze în ultima vreme?”