O româncă din Germania îi răspunde premierului landului NRW: «Domnule Armin Laschet, nu am venit să aduc virusul, am venit să trăiesc decent…»

(Last Updated On: July 1, 2020)

O româncă din Germania i-a transmis un mesaj premierului landului NRW, Armin Laschet, care a spus că românii și bulgarii ar fi adus virusul în această regiune.

Laura Cozma a lansat un mesaj în mediul virtual și a fost aplaudată la nivelul comunității române și la nivelul politicienilor germani, scrie ziarulromanesc.de.

O româncă din Germania îi răspunde premierului landului NRW: «Domnule Armin Laschet, nu am venit să aduc virusul, am venit să trăiesc decent…» 1

“Mă macină de ceva timp ideile preconcepute la adresa românilor din Germania, și nu numai.

Declarația controversata a prim-ministrului landului Renania de Nord Vestfalia (NRW), Armin Laschet care a învinovățit românii și bulgarii într-o conferință de presă că au adus virusul Corona în Germania, a fost picătura care a umplut paharul.

Declarația a venit în urma declanșării focarului cu Coronavirus în cadrul producătorului de carne Tönnis unde mulți români și est europeni sunt angajați.

Dacă o persoană de o asemenea anvergură iasă public cu asemenea declarații rasiste, la ce sa ne mai asteptam?

Existau zvonuri ca românii sunt tratati inuman, lucrează la foc continuu, trăiesc în condiții inumane înghesuiți câte 5/6 într-o camera pentru care sunt nevoiți să plătească chirie (destul de mare pentru condițiile mizere), sunt tratați fără nicio urma de empatie sau respect și pare-se ca aceasta pandemie nemiloasa a scos multe adevăruri la lumină și s-a confirmat realitatea cruda.

Și acest tratament inuman sau degradant la adresa românilor nu este întâlnit doar în industria cărnii ci și în domeniul gastronomic, hotelier, curățenie unde majoritatea sunt angajați prin firme intermediare – Leihfirmen.

Pandemia a izbucnit la nivel internațional și mi se pare total deplasat să se arunce în stânga și în dreapta cu declarații la adresa romanilor! Pandemia nu ține cont de granițe, naționalitate sau alte caracteristici! Este exclus să existe prejudecăți la adresa romanilor și bulgarilor ca vin și răspândesc virusul în Germania sau în Europa.

Românii sunt forța care sprijină economia germană și sa ne reamintim episodul în care nemții strigau după ajutor în plină pandemie de Covid- 19 că au nevoie urgent de români în agricultura și în domenii relevante pentru sistem.

Și eu m-am lovit de prejudecăți la începuturile mele pe meleagurile germane și este dureros să fii tratat ca un om de clasa a doua.

Lucrez de aproximativ 5 ani cu și pentru români și sunt profund dezamagita să văd ca romanii întâmpina tot felul de probleme în Germania în speranța unui trai mai bun.

Am lansat un mesaj pe rețelele de socializare (Facebook și Instagram) la adresa domnului Laschet și a fost primit cu entuziasm de românii mei dragi și apreciat și la nivel de clasa politică germană.

Mesajul meu, imprimat pe o coală de hârtie A4 pe un fundal în culorile tricolore sună cam așa: “Domnule Armin Laschet, nu am venit să aduc virusul Corona, am venit să trăiesc decent și să contribui la creșterea economiei germane!”