O găsește? Femeia care a rupt bujori de munte poate fi amendată cu până la 5.000 de lei. Secretar de stat: Încercăm să o identificăm

(Last Updated On: July 1, 2020)

Iulian Stana, secretar de stat în Ministerul Mediului, a anunțat că femeia care a fost fotografiată având în mână o tufă cu bujori de munte, cu rădăcină poate fi amendată în baza imaginii.

„Acest tip de incidente se întâmplă, oamenii nu conștientizează sau nu îi interesează că rup o plantă protejată de lege.

O găsește? Femeia care a rupt bujori de munte poate fi amendată cu până la 5.000 de lei. Secretar de stat: Încercăm să o identificăm 1

Sunt amenzi între 3.000 și 5000 de lei. Încercăm să identificăm persoana respectivă. E vorba de un prejudiciu”, a declarat secretarul de stat la Digi24.

Persoana poate fi amendată în baza fotografiei, am început demersurile de identificare, dacă o identificăm, o și amendăm.

Nu e un caz unic, pe rețele de socializare ni s-a atras atenția că mulți turiști și în vârful muntelui fac asta, a declarat Iulian Stana.

Secretarul de stat a făcut un apel ca cei care observă persoane care fac astfel de fapte, să le sesizeze, ca ele să fie pedepsite.

Bujorul de munte este o specie protejată în România, iar apariţia acestor superbe flori este foarte rară.