Nelu Tătaru anunță că ar putea fi reintroduse restricţii pentru funcţionarea teraselor din cauza nerespectării normelor de funcționare

(Last Updated On: July 19, 2020)

Ministrul Sănătății a constat uimit că, fără amenzi, românii nu respectă minime reguli anti-coronavirus pe terase sau pe litoral. Acesta anunță că ar putea fi reintroduse restricţii pentru funcţionarea teraselor din cauza nerespectării normelor de funcționare

El a declarat, la Iaşi, că măsurile de relaxare introduse după starea de urgenţă au fost agreate şi de patronatele din sectorul HoReCa, iar proprietarii teraselor ar trebui să le respecte, informează G4Media.

Nelu Tătaru anunță că ar putea fi reintroduse restricţii pentru funcţionarea teraselor din cauza nerespectării normelor de funcționare 1

Întrebat dacă ia în calcul posibilitatea adoptării unei măsuri care să prevadă închiderea teraselor la ora 22:00, ministrul Sănătăţii a afirmat:

„În funcţie de evoluţie, vor fi şi anumite restricţii. Noi nu vrem să fie restricţii. Noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi să respecte acele norme.

Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut însoţite şi de un ordon de ministru, comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare. Toată lumea şi le-a asumat, inclusiv acei agenţi economici care deschid în acel sens afacerile, dar rămâne să le şi respecte. În condiţiile în care nu vor fi respectate, vor fi şi controale mai înteţite în următoarea perioadă”.

Totodată, Tătaru şi-a manifestat „preocuparea” faţă de nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară pe litoral, dar şi în staţiunile de pe Valea Prahovei.

El a declarat că situaţia din staţiunile româneşti „ar trebui să îi preocupe pe cei care se întorc în oraşele lor şi văd că acolo creează transmiteri comunitare accentuate”.

„Mă preocupă. Ar trebui să îi preocupe pe cei care se întorc în oraşele lor şi văd că acolo creează transmiteri comunitare accentuate.

Ne uităm că avem mai multe judeţe care înainte aveau un număr mic, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Galaţi. Sunt oraşe, sunt judeţe care au marcată o creştere accentuată în ultima perioadă, dar vedem că sunt şi locuri, cum este litoralul sau Valea Prahovei, unde acele reguli nu prea se mai respectă”, a afirmat Tătaru.