Efectele nebănuite pe care mușcatele le au asupra organismului uman. Ce au descoperit cercectătorii

(Last Updated On: July 3, 2020)

Banalele mușcate au efecte benefice pentru organism. Mușcatele roșii au proprietăți terapeutice, având chiar și un efect de sedativ natural.

Aceste flori conţin anumite substanțe, numite flavonoide, care au rol în prevenirea şi tratamentul cancerului, datorită proprietăţilor antioxidante puternice, informează antena3.ro.

muscate

Cercetătorii susțin că mușcatele ajută și la funcționare optimă a metabolismului și împiedică dezvoltarea tumorilor. În medicina tradiţională se foloseau frunzele acestor flori ca și remediu în cazuri de diaree, abcese sau cangrene ale plămânilor, dar şi contra durerilor sau reumatismelor.

În numeroase studii, cercetătorii au demonstrat că toate părţile muşcatei au un rol, având inclusiv proprietăţi terapeutice. Frunzele, florile şi rădăcinile au un conţinut bogat de amidon, acizi graşi, săruri, taninuri, vitamina C, saponine, ulei eteric, alcaloizi şi flavonoide.

Mușcatele emană anumite substanţe active care distrug stafilococii şi streptococii din mediul înconjurător. Este un bun calmant, un sedativ natural, combate cu succes stresul.

Mușcata roșie este benefică persoanelor care suferă de neurastenie şi insomnie. De exemplu, în apropiere de capitala Rusiei, la Sanatoriul de boli nervoase din Novomoskovsk, există secţii speciale care folosesc terapia cu muşcate.