Mugur Mihăescu, despre cum a ajuns turnător: Ăia de la Securitate m-au bătut de m-am c…t pe mine, la propriu. Am semnat de frică, la 18 ani

(Last Updated On: July 14, 2020)

Mugur Mihăescu, Garcea, a povestit cum a ajuns să fie turnător la Securitate, în 1986.

Actorul arată că avea 18 ani și un coleg din armată l-a turnat că își scrie scrisori de amor cu o fată din Franța. Ulterior, cei de la Securitate l-au săltat și ”m-au bătut de m-am c…t pe mine”, iar ulterior l-au pus să semneze un angajament de colaborare, informează stiripesurse.ro.

Mugur Mihăescu, despre cum a ajuns turnător: Ăia de la Securitate m-au bătut de m-am c...t pe mine, la propriu. Am semnat de frică, la 18 ani 1

”În 1986, pe când făceam stagiul militar la Ploiești am fost, nu turnat, pârât de un coleg de-al meu de cameră, de 18 ani și el, ca și mine, că scriu scrisori de dragoste, că nu aveam SMS-uri pe atunci, unei fete din Franța.

În urma acestei pâre am fost chemat la domnul ofițer de contrainformații, care m-a băgat într-o cămăruță și m-a bătut până m-am căcat pe mine, după care mi-a spus că Facultatea mea s-a terminat, că voi fi trimis la Canal sau eventual într-un batalion disciplinar, dacă nu semnez un angajament. Avem 18 ani, l-am semnat, da!

După un an jumate în care am crezut că m-au uitat, au venit la mine acasă, m-au luat și m-au dus la sediul Securității de pe atunci, de undeva din Craiova, în care tovarășul de acolo m-a luat și mi-a dat o cafea și o țigară.


Cu stânga mi-a întins bricheta și cu dreapta mi-a zburat capul. După care m-a bătut din nou, dar de data asta nu am mai făcut pe mine. Și mi-a zis: Scrie! Ce să scriu?! Ce știi tu, ce-ți spunem noi, dar scrie!”, a spus Mugur Mihăescu, pe pagina personală de Facebook.