Ministrul Sănătății: În maximum o lună, viața revine aproape la normal. La începutul lunii august o viaţă cvasi-normală

(Last Updated On: July 1, 2020)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marți seara că peste o lună românii ar putea duce o viață aproape normală dar va trebui să ne obișnuim cu prezența coronavirusului încă un an sau doi.

”Când s-a vorbit de relaxare, s-a perceput ca o adevărată libertate. În timp, după primele două săptămâni, au apărut şi voci care îndemnau la nesupunere. Ne-am adaptat şi la acest moment, gestionând tot ce înseamnă Sărbătorile Pascale, 1 Mai, week-end-urile prelungite, inclusiv de Rusalii, dar atitudinea a rămas aceeaşi a celor care contestă acest lucru, dar gestionăm şi aceste lucruri”, a declarat Nelu Tătaru la TVR 1, marţi seara, potriit stiripesurse.ro.

Ministrul Sănătății: În maximum o lună, viața revine aproape la normal. La începutul lunii august o viaţă cvasi-normală 1

Întrebat dacă vin zile mai grele, ministrul Sănătăţii a declarat că este necesar să respectăm regulile şi că va trebui să ne obişnuim cu prezenţa virusului încă un an sau chiar doi.

”Văd în perspectivă la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august o viaţă cvasi-normală. Spun cvasi-normală, în contextul în care trebuie să ne obişnuim cu persistenţa acestui virus, un an sau doi, cu transmiteri subliminale, cu uşoare valuri, cum avem la gripa sezonieră.

Dar ca să ajungem la acest lucru, trebuie să respectăm nişte reguli. Am putut vedea week-end-urile trecute că o parte din conaţionalii noştri cam uită de aceste reguli. Ei trebuie să respecte acele reguli pentru a ajunge la liman, măcar din respect pentru cei care două luni de zile au stat în casă”, a explicat Tătaru.