Medicul Virgil Musta: „Există la ora actuală două Românii: o Românie care se distrează şi o alta care este îngrijorată şi, parte din ea, suferă în spitale. În scurt timp spitalele vor fi copleşite”

(Last Updated On: July 26, 2020)

România este iar împărțită. O Românie care se distrează și una care suferă.

Medicul Virgil Musta, citat de Stirile Pro Tv: „Cred că există la ora actuală două Românii: o Românie care se distrează şi o alta care este îngrijorată şi, parte din ea, suferă în spitale.

Medicul Virgil Musta: „Există la ora actuală două Românii: o Românie care se distrează şi o alta care este îngrijorată şi, parte din ea, suferă în spitale. În scurt timp spitalele vor fi copleşite” 1

În scurt timp spitalele vor fi copleşite. (…) Am văzut ce s-a întâmplat în Italia în perioada în care nu au respectat regulile şi sistemul de sănătate a fost copleşit.

Am văzut ce s-a întâmpla în Franţa, în Spania, în Statele Unite, care au sisteme de sănătate mai bune decât al nostru. Din păcate, trebuie să existe responsabilitate mai mare a concetăţenilor noştri şi poate o solidaritate” a declarat Virgil Musta duminică, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, preluat de Stirile Pro Tv. 

El a atras atenţia aspra faptului că tinerii care nu cred că se pot îmbolnăvi pot deveni vectori şi îi pot îmbolnăvi grav pe alţii.„Fac un apel la toţi românii pentru responsabilitate şi solidaritate”, a fost mesajul lui Virgil Musta pentru „România care se distrează”.

Acesta a precizat că spitalul „Victor Babeş” din Timişoara dar şi spitalele suport pentru COVID-19 sunt ocupate şi că la Făget spitalul tratează pacienţi COVID-19.

Teodor Tita: „De luni de zile mă feresc să emit opinii despre cum se combate o pandemie. expertiza mea in pandemii se oprește undeva la granița dintre zombieland și vreo două romane care aveau nevoie de un background mai special.

totuși, citesc cât de mult pot despre comportamentul guvernelor și instituțiilor în perioada asta.

prin martie-aprilie aveam deja niște falii: extremele erau, pe de o parte, guvernele asiatice (taiwan, coreea de sud) care au acționat brusc și ferm si, pe de alta, guvernele
care au îmbrățișat diverse forme de negaționism (brazilia, coreea de nord, rusia)

între ele toate nuanțele posibile. s-au evidențiat atitudinea cocksure a britanicilor (herd immunity anyone?) și placiditatea bizară a suedezilor.

dar, repet, am vazut de toate: guverne care au folosit ocazia ca să își consolideze agenda autoritaristă, guverne care au dat vina pe alte guverne, guverne confuze, guverne care au ridicat neputincioase din umeri.

un caz special au fost statele unite. acolo, tura asta, federalismul a dat un fail major. una a zis președintele, alta au decis guvernatorii și, pe scară în jos, cu totul altceva au făcut primarii.

și asta e țara pe care, în noiembrie 2019, world economic forum o punea pe locul 1 in topul statelor cel mai bine pregătite să facă față unei pandemii.

anyway, părea, acum vreo lună, că se pot trage niște concluzii. când te uitai pe cifre, când aflai ca johnson și bolsonaro au făcut coronavirus (primul chiar o formă gravă), parcă devenea clar cine a fost de partea bună a forței și cine nu.

însă dacă te uiți la întreaga poză descoperi o chestie neplăcută.

statele care au decis să acționeze ferm isi dau seama acum că au obținut doar o amânare. cele care nu au făcut-o, s-au bucurat o vreme, apoi, în fața realității, s-au panicat și trec la restricții.

e ca un film de tarantino in care capitolele sunt aranjate aiurea și nimeni nu știe cum se termină pentru că episodul ăla nu a apărut încă.

chestia neplăcută e că, autoritarist sau democrat, de stânga sau de dreapta, globalist sau izolaționist, in lume nu există decât un singur tip de guvern.

nu, nu ăla mondial. ăla care nu știe ce face”.