Medicul Virgil Musta: Doborâm record după record! Nu cred că vom reuși să facem față pandemiei

(Last Updated On: July 26, 2020)

Medicul Virgil Musta își exprimă îngrijorarea privind numărul mare de infectări cu coronavirus din ultimul timp.

”Doborâm record după record, în fiecare zi, ceea ce este un lucru foarte rău. Spitalele devin tot mai pline. La noi, în Timișoara, nu doar Victor Babeș este plin, ci și spitalele suport.

Medicul Virgil Musta: Doborâm record după record! Nu cred că vom reuși să facem față pandemiei 1

Suntem într-o situație dificilă, probabil vom primi și un spațiu de izolare într-un cămin, pentru că nu mai facem față afluxului de pacienți cu infecție cu SARS-CoV-2, unde vor ajunge pacienții asimptomatici cu forme ușoare care nu-și doresc sau n-au posibilitatea izolării la domiciliu.” a spus Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara, la Digi24, preluat de DCnews.

 

”Terapia intensivă este plină, a intrat în funcțiune și unitatea mobilă de terapie intensivă, iar, pe secție, avem foarte mulți pacienți care necesită oxigen, încă nu sunt critici, dar necesită terapie cu oxigen” a mai spus dr. Musta.

”Dacă nu reușim să impunem într-un fel respectarea regulilor, cele trei reguli de bază pentru prevenția bolii, nu cred că vom reuși să facem față pandemiei. Nu știu care este soluția la momentul de față, dar este cert că-n toată lumea, acolo unde regulile se respectă, pandemia este ținută sub control, iar unde nu, din păcate, vedem, se întâmplă ce se întâmplă și la noi în țară” a mai spus medicul din Timișoara.

”Spitalele vor fi copleșite și avem oricum resurse limitate, singura soluție e să nu ne îmbolnăvim și asta se face doar prin prevenție” a mai explicat medicul.

Nadina Ioana Dogioiu: „Ce mai radeam noi de suedezi, ce prosti erau ei. Am spus atunci: sa vedem pana la capat ce se va dovedi mai eficient, politica de forta si panica sau credibilitatea recomandarii. Unde suntem noi, se stie. Suedia este la 40 de cazuri noi. Si cu imunitatea de turma desigur mult mai extinsa. Ei prosti, noi fff destepti”.