Medicul Mădălin Iordache: „Tocmai am aflat că a murit o tânără de 21 de ani transferată ieri de la noi…Marțea trecută își înhumase mama, moartă tot de COVID-19…astăzi am vorbit cu o asistentă care plângea pentru că la ora 17 nu reușise să împartă condica și același manager…”

Medicul Mădălin Iordache povestește cum decurge viața într-un spital COVID.

Mădălin Iordache: „Spitalul oamenilor. Am zis să mă odihnesc după vineri și duminică de gardă și să mă mai gândesc, dar tocmai am aflat că a murit o tânără de 21 de ani transferată ieri de la noi la SJUPITESTI că acolo s-a mai găsit un pat la ATI (criteriu fatal uneori, importante sunt și posibilitățile oamenilor ce îngrijesc acele paturi). Marțea trecută își înhumase mama, moartă tot de COVID-19.

Medicul Mădălin Iordache: „Tocmai am aflat că a murit o tânără de 21 de ani transferată ieri de la noi...Marțea trecută își înhumase mama, moartă tot de COVID-19...astăzi am vorbit cu o asistentă care plângea pentru că la ora 17 nu reușise să împartă condica și același manager...” 1

Dar din câte aud de pe la autoritățile de toate felurile la noi în județ e aproape bine, deși toate spitalele sunt pline: ieri au sunat pt transferuri de la Curtea de Argeș, Leordeni, SJUPITESTI, ambulanță și nu am putut primi nici măcar bolnavii operați pozitivi, deoarece epidemiologul șef al județului când a desființat singura secție chirurgicală cu COVID-19 din județ nu a permis rezervarea câtorva paturi pt ei, deși are 530 acum la dispoziție.

Apropo de șefi, eu credeam că inclusiv spitalul este și al celor care lucrează în el, nu al celor foști, actuali și viitori șefi, manageri etc.

Deja mutarea ambulatoriilor integrate în policlinică a intrat în linie dreaptă, deși noi nu vrem, în ordinul nr 39/2008 la articolul 3 scrie că se organizează în incinta spitalului, de preferință la parter (exact cum e acum la noi), iar tot acolo funcționează și centrul antirabic pentru tot județul și bolnavii știu și se programează, iar noi aveam aproape zilnic program la diverse ore, important e că managerul a găsit spații si le-a igienizat.

Mai mult, la 48 de bolnavi cu probleme non-stop în secție personalul cedează fizic (avem câțiva în concediu medical, din fericire puțini după COVID-19), astăzi am vorbit cu o asistentă care plângea pentru că la ora 17 nu reușise să împartă condica și același manager (care de obicei are un ton și un limbaj corespunzător) a cerut lista cu cele din serviciu pentru că nu fuseseră foarte operative în cazarea unui bolnav.

În naivitatea mea am crezut mereu că datoria noastră e să-i ajutăm pe bolnavi, dar și între noi, mai ales în aceste vremuri când greu se mai găsesc… oameni”.

Aron Andrei: „Acum cateva zile am primit un raspuns la o intrebare legata de conducerea spitalului de genul asta: “Spitalul functioneaza si fara manager cum functioneaza si primaria fara primar”. Am fost acuzat ca e o chestie personala si ca ma intereseaza o functie prost platita.

Raspunsul la toate aceste lucruri il aveti in aceste povesti, reale din pacate, din care concluzionati voi cat de important este un lider in momentele astea critice.
Nu spun ca sunt eu cel potrivit, sa nu se interpreteze gresit, doar ca acum incompetenta nu se mai plateste in bani ci in vieti omenești!”

Potrivit Digi 24, În România au fost confirmate, până acum, 45.902 de infecții cu coronavirus. În total, în România au murit 2.206 persoane infectate cu coronavirus.