Medicul George Ungureanu: „ In timpul in care unii sufera profund legat de faptul ca ar fi o tragedie ca sa nu mai poata bea bere la terase dupa ora 23 si sa nu mai poata sta la plaja precum sardinele in conserva, in România medicala, tragediile sunt ceva mai “pamantesti”. Numarul de oameni care sufera traumatisme, au accidente de diverse feluri, care afla ca au cancer sau care fac infarct, si-a revenit rapid la “normal” in perioada asta”

(Last Updated On: July 31, 2020)

Medicul George Ungureanu îi critică pe românii care nu sunt de acord cu regulile impuse de autorități, în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

George Ungureanu a scris: „In timpul in care unii sufera profund legat de faptul ca ar fi o tragedie ca sa nu mai poata bea bere la terase dupa ora 23 si sa nu mai poata sta la plaja precum sardinele in conserva – ( “Ce mah, asta e concediu? Si eu merit concediu, ca sa ma premiez ca am stat in casa doua luni de zile, mancand si uitându-mă la Netflix”) – in România medicala, tragediile sunt ceva mai “pamantesti”.

Medicul George Ungureanu: „ In timpul in care unii sufera profund legat de faptul ca ar fi o tragedie ca sa nu mai poata bea bere la terase dupa ora 23 si sa nu mai poata sta la plaja precum sardinele in conserva, in România medicala, tragediile sunt ceva mai "pamantesti". Numarul de oameni care sufera traumatisme, au accidente de diverse feluri, care afla ca au cancer sau care fac infarct, si-a revenit rapid la "normal" in perioada asta” 1

Numarul de oameni care sufera traumatisme, au accidente de diverse feluri, care afla ca au cancer sau care fac infarct, si-a revenit rapid la “normal” in perioada asta. Se lucrează in draci peste tot si sectiile ATI din spitalele de urgenta sunt pline ochi de cazuri non-Covid. Paturile alea “multe” de terapie intensiva pentru Covid, sunt numai in scripte, fiindca personalul si aparatura necesare pacientilor critici, sunt insuficiente.

“Patul” de ATI este inutil fara resurse umane si tehnice si deocamdată, majoritatea resurselor sunt prinse in cazurile non-covid- nu e ca si cum pana acum pe sectiile de ATI se dadeau chefuri, așteptându-se o pandemie ca sa se munceasca.

Avem doua posibilități. Prima, sa constientizam ca traim in România- o tara cu resurse limitate, în care, dacă sistemul medical va fi suprasolicitat, acesta se va prabusi si o sa belim toti o mare lupa- si sa ne comportam ca atare. A doua, sa traim asa la “maxim” vara, sa ni se rupa de masurile de distantare sociala, caz in care va fi foarte interesant cand tot rahatul se va revarsa peste noi, ca lava peste Pompeii si o sa stam sa ne plangem mai tarziu ca “vai, tara lupii, in care mori si nimeni nu are grija de tine”.

Pana la urma, e ca vorba aia “Toti trebuie sa suferim de una din doua dureri: durerea disciplinei sau durerea regretului. Diferența e ca, durerea disciplinei se masoara in picuri, cea a regretului, in tone.”