Medic: „Sunt realmente stupefiat si îngrijorat de cate ura aduna in ea propusa Lege a carantinării…Ura fata de pacienți, fata de cadrele medicale, fata de părinți si copii, fata de proprietatea personala si cate altele!”

(Last Updated On: July 13, 2020)

Mihnea Hurmuzache, medic primar Boli Infecțioase, Iași, atrage atenția asupra Legii Carantinării aflată la vot în Senat care-i transformă pe medici în sclavi si torționari pentru că ei vor decide cine va fi trimis în carantină. Totuși, cine să decidă dacă nu medicii?

Mihnea Hurmuzache: „Sunt realmente stupefiat si îngrijorat de cate ura aduna in ea propusa Lege a carantinării…Ura fata de pacienți, fata de cadrele medicale, fata de părinți si copii, fata de proprietatea personala si cate altele!

Medic: „Sunt realmente stupefiat si îngrijorat de cate ura aduna in ea propusa Lege a carantinării...Ura fata de pacienți, fata de cadrele medicale, fata de părinți si copii, fata de proprietatea personala si cate altele!” 1

Gândiți-va in ce situație ingrata vom fi puși noi, medicii, intre a decide cine trebuie si cine nu trebuie “izolat-internat”! Daca nu o facem si omul pleacă acasă si mai infectează pe cineva suntem acuzați de zădărnicirea combaterii bolilor. Daca silim pacientul sa rămână in spital, putem fi dați in judecata. Si pierdem sigur!

Cu alte cuvinte suntem transformați in carne de tun, părtași la o “afacere”profund imorala! Vorba celor de la Sindicatul Sanitas, vom fi sclavi si torționari in același timp! Cat cinism!

Extrem de suspecta graba cu care se dorește pusa in practica o lege extrem de “sensibila” pentru noi toți deopotriva! Sper ca Senatul României, CCR si cine încă mai poate sa nu permită apariția acesteia in forma monstruoasa propusa!

Colegi medici care aveți ceva de spus, faceți-o ACUM, in ceasul al 12-lea! Nu cred ca ne dorim sa fim părtași la multe abuzuri ce ar decurge din aplicarea formei actuale propuse a Legii Carantinarii!”

Comisia juridică a Senatului urmează să reia, luni, dezbaterile asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea, anunță Hotnews. Sâmbătă, forul a decis, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea până luni a dezbaterilor asupra acestui proiect de lege.