Medic certat în magazin pe motiv de mască. Diana: „Am coborât la minimarketul nonstop de lângă bloc…Niciuna dintre vânzătoare nu purta masca, niciunul dintre obișnuiții locului – “gospodine” venite in capot, băieții in maieu de smecher …S-a pornit o furtuna verbala din toate parțile, ce masca, ia mai lăsați-ne, ce Covid ? Nu exista bolnavi, spitalele sunt goale, nu ne mai prostiți, ce ne credeți fraieri? Vreți sa …”

(Last Updated On: July 8, 2020)

Un medic a povestit pe Facebook cum a fost certată în magazin pentru că a atras atenția clienților și vânzătoarelor să poarte mască.

Pe Facebook, Diana Decean: „Am coborat la minimarketul nonstop de langa bloc sa iau fructe si tigari. Un afis mare pe usa – in aceasta unitate purtarea mastii este obligatorie. Niciuna dintre vanzatoare nu purta masca, niciunul dintre obisnuitii locului – “gospodine” venite in capot dupa o sticla de cola si trei napolitane, baietii in maieu de smecher veniti sa-si ia doza zilnica de bere si seminte.
Medic certat în magazin pe motiv de mască. Diana: „Am coborât la minimarketul nonstop de lângă bloc...Niciuna dintre vânzătoare nu purta masca, niciunul dintre obișnuiții locului - "gospodine" venite in capot, băieții in maieu de smecher ...S-a pornit o furtuna verbala din toate parțile, ce masca, ia mai lăsați-ne, ce Covid ? Nu exista bolnavi, spitalele sunt goale, nu ne mai prostiți, ce ne credeți fraieri? Vreți sa ...” 1

“Aveti pe usa semn de masca obligatorie” , am deschis eu conversatia. S-a pornit o furtuna verbala din toate partile, ce masca, ia mai lasati-ne, ce Covid ?

Lucrez in domeniu, le-am zis, e real, sunt oameni bolnavi. Nah, stiu eu zice capotul, mi-a zis cineva din judetean (adica intelegeti, de la sursa) ca le da 10000 euro de caz sa-i faca covid si vii si morti.

Nu exista bolnavi, spitalele sunt goale, nu ne mai prostiti , ce ne credeti fraieri? Vreti sa ne nenorociti pe toti, nu va mai ajunge… etc. Toata ura era indreptata asupra mea si a mastii mele, vanzatoarea, si ea foarte vocala, m-a servit in scarba, deja eram probabil in cardasie cu aia , poate chiar dintre cei care halim bani europeni in loc de mic dejun , pranz si cina.

Tratez de peste douazeci de ani, printre altele si paranoia, delirul sistematizat, tematic, impenetrabil, prin definitie, la contraargumente si paralel cu un rest de gandire cvasinormala in ce priveste cotidianul.

Ce faci insa cand nu ai in fata o singura persoana cu un sistem de credinte rupt de realitatea testabila, ce te faci cand esti inconjurat de acest delir rupt de realitate.

Ce te faci cand TU esti din ce in ce mai singur ( de dragul argumentului, dar intelegeti ce vreau sa spun) si ceilalti cu ” realitatea” lor sunt din ce in ce mai multi?

O experienta interesanta daca vreau sa invat ceva din ea. Am invatat cum se simte frustrarea celui care este singur impotriva tuturor. Singur , cu ” adevarul” lui real sau delirant. Frustrarea este aceeasi. Pe drumul spre casa mi-a venit sa plang…”

Ludovic Orban, citat de RRA: „Cât timp va fi necesar vom păstra necesitatea portului măştii, cât timp va fi necesar vom menţine triajul, măsurarea temperaturii, regulile de distanţare fizică în scop sanitar în tot ceea ce înseamnă transport public, spaţii comerciale, locuri de muncă, pieţe, restaurante, terase.

Este cea mai puternică formă de protecţie contra infecţiei. Vedeţi că ne confruntăm cu un număr de cazuri relativ mare, ne confruntăm cu un număr mare de cetăţeni care nu respectăm regulile. Ne confruntăm, de asemenea, cu agenţi economici, instituţii care nu vor să-şi asume obligaţia respectării unor reguli stabilite şi noi trebuie să reacţionăm, pentru că pe primul plan prioritatea noastră o reprezintă sănătatea românilor”