Masca va fi obligatorie și în spațiile deschise în Catalonia, Austria reintroduce măștile. În Serbia proteste violente după ce s-a reintrodus starea de urgență!

(Last Updated On: July 8, 2020)

Vești îngrijorătoare din Europa. Coronavirusul revine în forță pentru că cetățenii nu fac un gest simplu. Să poarte mască în spațiile închise. Austria reintroduce obligativitatea purtării măştilor de protecţie în unele spaţii publice.

Landul Austria Superioară reintroduce obligativitatea purtării măştilor de protecţie în unele spaţii publice, din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Regiunea spaniolă Catalonia va introduce obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise. Iar Serbia a reintrodus Starea de Urgență.

Obligativitatea se aplică în magazine, precum şi în baruri şi restaurante când nu sunt aşezaţi la mese, a anunţat marţi guvernatorul Thomas Stelzer, potrivit stiripesurse.ro.

Masca va fi obligatorie și în spațiile deschise în Catalonia, Austria reintroduce măștile. În Serbia proteste violente după ce s-a reintrodus starea de urgență! 1

De asemenea, clienţilor li se va solicita să-şi lase, pe bază voluntară, informaţiile de contact, a precizat guvernatorul.

Scopul acestei măsuri, care nu are deocamdată o limită de timp, este să se evite o revenire la carantina totală. ‘Sperăm că va funcţiona’, a adăugat guvernatorul.

Austria Inferioară a închis din nou şcoli şi grădiniţe vinerea trecută.

După mai multe cazuri de infectare în rândul persoanelor revenite din Balcanii Occidentali, landul a emis alerte ridicate de călătorie pentru acea regiune.

Regiunea spaniolă Catalonia va introduce obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de COVID-19, a anunţat marţi purtătoarea de cuvânt a executivului catalan, Meritxell Budo, potrivit Hotnews.

Măsura va fi adoptată miercuri de autorităţile regionale de apărare civilă, a spus Meritxell Budo. Potrivit unui decret adoptat de guvernul central de la Madrid, măştile sunt obligatorii în spaţii deschise în Spania doar dacă între persoane nu poate fi menţinută o distanţă de cel puţin 1,5 metri.

Aproximativ 210.000 de oameni din regiunea catalană Segria, unde este situat oraşul Lleida, au revenit sâmbătă la măsurile de izolare. Timp de două săptămâni, localnicii pot trece de punctele de control ale poliţiei numai pentru a merge la serviciu.

Proteste violente au izbucnit în Belgrad după ce preşedintele Aleksandar Vucic a luat hotărârea de a reimpune starea de urgenţă pe fondul pandemiei de coronavirus. Măsurile restrictive vor intra în vigoare din weekend.

„Situaţia din Belgrad este alarmantă. Spitalele sunt literalmente supraaglomerate”, a declarat Vucic într-o conferinţă de presă televizată, anunță stiripesurse.ro.

În timpul conferinţei televizate, Vucic a promis că va construi rapid un nou spital în Serbia, care va avea o capacitate de 800 până la 1.000 de paturi. Riscul de infectare, a adăugat el, va persista şi în sezonul rece atunci când coincide cu gripa sezonieră.

„Ne vom confrunta cu o toamnă dificilă. Nu va exista un vaccin pentru coronavirus până atunci”, a declarat preşedintele sârb.