Marcelina Popa: „Discut cu o prietenă medic…E prima dată când plânge, de când a început pandemia. “Tot ce am făcut noi până acum a fost degeaba. Oamenii n-au nevoie de noi. Vor să se simtă bine acum. Nu vor să lase nimic de la ei”

(Last Updated On: July 8, 2020)

Medicii constată cu amărăciune că majoritatea românilor nu-i ascultă în ceea ce privește măsurile anti-coronavirus. Drept rezultat, multe spitale pline, medici epuizați, stresați. Măsura externării celor asimptomatici poate îi va ajuta pe medici.

Pe Facebook, profesoara Marcelina Popa a scris: „Discut cu o prietenă medic, pe messenger. Mă intreabă dacă știu că azi avem 555 de noi cazuri de covid. Da, de-abia am aflat. Nu mai scăpăm de școala online, îi zic. Ea bea cafea și plănge. E prima dată când plânge, de când a început pandemia. “Tot ce am făcut noi până acum a fost degeaba. Oamenii n-au nevoie de noi. Vor să se simtă bine acum. Nu vor să lase nimic de la ei”.

Marcelina Popa: „Discut cu o prietenă medic...E prima dată când plânge, de când a început pandemia. "Tot ce am făcut noi până acum a fost degeaba. Oamenii n-au nevoie de noi. Vor să se simtă bine acum. Nu vor să lase nimic de la ei" 1

Ieri citeam ce spuneau medicii ATI de la Colentina. “Nu putem rezista așa doi ani, deja ne prăbușim”. Nu se folosește aerul condiționat, ca să nu se răspândească virusul, iar ei poartă costum de protecție complet, mască N95, vizieră, câte două perechi de mănuși. La Galați, e ceva normal ca medicii și asistentele de la ATI să-și pună masca cu oxigen sau câte o perfuzie, ca să reziste.

Avem paturi la ATI, dar nu avem personal medical suficient. Sunt județe ca Tulcea care au doi – trei medici ATI în total. Asta inseamna ca uneori e unul singur pe tot judetul, fiindca oamenii nu pot lucra 24 de ore din 24!

Nu va mai zic sa respectati masurile. Stiu oameni inteligenti si cumsecade care se mandresc ca au convins câteva zeci de insi sa nu mai poarte masca. E inutil, probabil, sa mai discutam despre asta.

Va zic, insa, sa aveti mare grija de sanatatea voastra! Atentie si la accidentele rutiere! E posibil ca sistemul sanitar sa devină din ce în ce mai puțin funcțional și asta să mai dureze multa vreme de acum incolo”.

Elena-Neli G.: Vorbeam si eu ieri cu o asistenta al carei sot e sofer pe ambulanta si care umbla numai in combinezon. Va imaginati si ce temperatura are in masina. Biata familie a trecut prin toate stările si etapele. Separați 6 saptamani, carantină, test pozitiv, iar separați, iar izolați etc. Iar acum sunt epuizati fizic si psihic. Daca ei pot sta in combinezoane cu masca si viziera, noi chiar nu suportăm doar o masca???”

Ludovic Orban, citat de Hotnews: „Cauza principală a creșterii numărului de cazuri este nerespectarea regulilor de protecție sanitară
Suntem într-un moment de cumpănă”