Magda Stoian: „Era o chestiune de timp pana când Italia reinstaura carantina de 14 zile pentru români….Mama mea trebuia sa ajungă luni dimineață la Roma, in vacanta. Acum despachetează…Atitudinea unor romani de a ignora reguli simple, de a se considera atotstiutori (când multi nu înțeleg diferența intre un virus si o bacterie) si de a fi mereu contra oricăror masuri de bun simt, duce la situații ca asta in care romanii sunt arătați cu degetul, puși la colt…”

(Last Updated On: July 25, 2020)

Italia a decis ca românii care merg acolo să stea 14 zile în carantină. Poate așa se vor respecta regulile minime anti-coronavirus pe la noi.

Magda Stoian: „Era o chestiune de timp pana cand Italia reinstaura carantina de 14 zile pentru romani….Mama mea trebuia sa ajunga luni dimineata la Roma, in vacanta. Acum despacheteaza…Si asteapta vremuri mai bune, desi, la cum decurg lucrurile in Romania, cred ca asteapta degeaba.

Magda Stoian: „Era o chestiune de timp pana când Italia reinstaura carantina de 14 zile pentru români....Mama mea trebuia sa ajungă luni dimineață la Roma, in vacanta. Acum despachetează...Atitudinea unor romani de a ignora reguli simple, de a se considera atotstiutori (când multi nu înțeleg diferența intre un virus si o bacterie) si de a fi mereu contra oricăror masuri de bun simt, duce la situații ca asta in care romanii sunt arătați cu degetul, puși la colt...” 1

Atitudinea unor romani de a ignora reguli simple, de a se considera atotstiutori (cand multi nu inteleg diferenta intre un virus si o bacterie) si de a fi mereu contra oricaror masuri de bun simt, duce la situatii ca asta in care romanii sunt aratati cu degetul, pusi la colt…

Asa cum asa- zisele miracole sunt doar chestiuni inca neexplicate stiintific, la fel si conspiratiile sunt doar apararea semidoctilor care, neputand sa inteleaga situatii simple ( pentru ca nu stapanesc notiuni de baza legate de virusi, epidemii etc etc) se considera victimele unor grupuri oculte care nu stiu ce rahat de interese ar avea…. In realitate sunt doar victimele propriei lor ignorante, ca sa nu zic prostie.

PS: Vad multa vehementa in comentarii. O pun pe seama patrotismului. Ceea ce nu e rau. Dar,

1. Nu sunt medic. Orice parere as avea despre orice virus de pe lumea asta, e o parere nula. De amator. Fara valoare. Deci, nu ma pronunt, ca nu stiu.

2. Sunt prea neinsemnata pentru a fi in contact cu mai marii lumii, cu oculta, cu marile corporatii etc etc etc, incat, neavand acces la nimic, la niciun plan secret, nu pot sa spun nimic. Asa ca tac si cand vine vorba de conspiratii, planuri etc. Nu stiu, nu ma bag.
Ce mi ramane? Sa ascult autoritatile. Alea care sunt. Ca astea pe care le avem noi , romanii, n au nici credibilitate, nici nu impun respect, asta e si vina noastra, ca popor. Dar, aici , sunt muuuulte de spus. Si e tarziu.

3. Nu ii compar pe romani cu italienii pentru ca nu incape comparatie. Si puteti interpreta fiecare cum ii place. Cum il face sa se simta bine.
Aaa, ca unii castiga de pe urma crizei, iar altii pierd tot, da. Asta asa e. Dar asa a fost in timpul tuturor crizelor mondiale. E firesc sa fie asa.
Deci, cu medicina, nu ma bag. Cu conspiratiile, nici atat. Stau si fac ce mi spun autoritatile, daca atata m a dus capul”.

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că România are de 10 ori mai multe cazuri decât Italia, raportat la populaţie, cu un un indice de 50, adică de 10 ori mai multe cazuri decât Italia, potrivit Gandul. 

”Noi ne găsim într-o situaţie paradoxală acum, pentru că, dacă ţineţi minte, acum 2-3 luni şi în Italia se înregistrau mii de cazuri de infecţie în fiecare zi, cu sute de decese, au fost şi zile când se apropiau de 1.000 de decese într-o singură zi.

Situaţia era dramatică. În România erau 200 – 300 de cazuri, decesele erau undeva în jur de 20 – 30, deci ne aflam într-o situaţie incomparabil mai bună decât Italia. Şi Italia a reuşit un lucru extraordinar, Italia are una dintre cele mai mici incidenţe cumulate, ştiţi, acel indicator care este utilizat în Uniunea Europeană în monitorizarea evoluţiei infecţiei.

Au un indicator al incidenţei cumulate în jur de 5 şi România, care stătea aşa de bine în urmă cu două – trei luni, are un indicator de incidenţă cumulată de peste 50, deci avem de 10 ori mai multe cazuri, raportat la populaţie, decât Italia. Am reuşit această «performanţă» în doar două luni de zile”, a afirmat, neri seară, la Digi 24, Alexandru Rafila, referitor la carantinarea românilor care intră în Italia.